Magic Box – Tygrův příběh – vydání k 10. výročí

Společnosti MagicBox nabídne v úterý 21. února 2012 další příběh ze světa medvídka Pú, za 199,- Kč bude v prodeji Tygrův příběh – vydání k 10. výročí.

Dobrodružství Medvídka Pú a jeho přátel v kresleném filmu studia Disney – přicházejí postavičky z nesmrtelných knížek pro děti spisovatele A. A. Milneho: vedle Tygra jsou to Medvídek Pú, kamarádský Klokánek, bystrý leč nepoučitelný Králíček, hodné a skromné Prasátko, neodolatelně rozmrzelý oslík Ijáček, moudrá Sova, starostlivá Klokanice a konečně Kryštůfek Robin, jejich člověčí kamarád a rádce.

Celá parta kamarádů ze Stokorcového lesa přichází s novým příběhem. Ve středu dění bude tentokrát veselý a oblíbený Tygr, který v dobrodružství plném legrace a písní zjistí, co přesně znamená rodina a jak důležití jsou přátelé. DVD obsahuje spolu s filmem i videoklipy, hry a bonusové epizody.

Kamarádi ze Stokorcového lesa se chystají na zimu a staví Ijáčkovi dům. Tygr svým hopsáním dílo vážně ohrožuje. Proto mu Králík navrhne, aby si našel nějaké tygří přátele. To Tygra zaskočí. Vždycky si myslel, že je jediný na světě! Uvědomí si, že má spoustu kamarádů, ale že nikdy neviděl jiného tygra! Rozhodne se proto své rodině tygrů napsat dopis. Když stále nepřichází odpověď, napíšou odpověď jeho kamarádi, kteří se nemohou dívat, jak se jejich přítel trápí. Tygr však ve falešném dopise "přečte mezi řádky", že má celá jeho rodina přijet. Co s tím? Kamarádi musí do tygřích kostýmů a hra na "tygří rodinu" může začít.

Celým filmem provází písničky z dílny známých bratrů Shermanových (Mary Poppins, Lví král), kteří byli za hudbu k Tygrovu příběhu nominováni na prestižní cenu Annie. Animovaný film Tygrův příběh se díky silnému příběhu, humoru i hudbě dostal z videodistribuce až na plátna amerických kin.

Na imdb.com 60 procent, na csfd.cz 66: Vcelku průměrný, leč příjemný film.

Zadní strana předchozího vydání 

Žánr: Animovaný / Komedie / Drama / Rodinný

Země původu: USA / Japonsko

Rok vzniku: 2000

Délka: 103 minut (podle imdb.com 77 minut)

Původní název: The Tigger Movie: 10th Anniversary Edition

Světová premiéra: 11. února 2000 – USA

Kinopremiéra v ČR: 31. srpna 2000

Režie: Jun Falkenstein

Námět: A. A. Milne, Eddie Guzelian

Scénář: Jun Falkenstein

Produkce: Cheryl Abood, Jill S. Bauman, Jennifer Blohm, Alison Graham, Richmond Horine, Sue Shakespeare

Hudba: Harry Gregson-Williams

Střih: Makoto Arai, Robert Fisher Jr.

Společnost: SimEx Digital Studios / Walt Disney Animation Japan / Walt Disney Television Animation

Hlasy v původním znění: John Hurt (vypravěč), Jim Cummings (Medvídek Pú / Tygr), Nikita Hopkins (Klokánek Roo), Ken Sansom (Králík), John Fiedler (Prasátko), Peter Cullen (Ijáček), Andre Stojka (Sova), Kath Soucie (Klokanice Kanga), Tom Attenborough (Kryštůfek Robin)

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital DTS 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky

Titulky: česky, anglicky, estonsky, hebrejsky, litevsky, lotyšsky, maďarsky, rusky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus:

  • Interaktivní menu
  • Výběr scén
  • Hudba a něco navíc ("Tvé srdce tě zavede domů" – hudební videoklip od Kennyho Logginse, "Můj rodinný strom" – zazpívejte si s námi)
  • Hry (Tygrova filmácká hra, Tygrova pexesácká hra, Tvůj rodinný strom, Tygrova filmová pohádka)
  • Bonusové epizody (Nová dobrodružství Medvídka Pú, Král zvířetníků, Tygrův host)