North Video edice Sport – Kickboxer 2 – Cesta zpátky

Život je plný překvapení a trh s DVD stejně tak. Bez předchozího varování některé očekávané tituly nevyšly, zato na pulty pod hlavičkou North Video jako edice deníku Sport v sobotu 2. května 2009 vtrhnul Kickboxer 2 – Cesta zpátky v ceně 49,- Kč. Takže těm, kterým po prvním a čtvrtém dílu chybí návaznosti, máte možnost (navíc příští týden by mělo být podle obalu třetí pokračování). Další kickboxer z rodu Sloanů – nejmladší David chce pomstít smrt svých bratrů a vyzve thajského krále arény k boji na život a na smrt.

 

  

Pokračování klasiky Jeana-Clauda Van Damma. Pozvánka do arény, ve které probíhají ty nejbrutálnější soutěže na světě. Sasha Mitchell, známý ze seriálu Krok za krokem, v roli Davida Sloana v úplně jiném světle, než jak ho známe.

 

Pokud jste viděli první část Kickboxera, mohli jste se seznámit s mistrem bojových umění, Američanem Kurtem Sloanem, který se rozhodl pomstít v Thajsku svého bratra Erica, zmrzačeného bezcitným a surovým zápasníkem Tong Poem. Přestože Kurt v napínavém zápase zvítězil, podcenil svého soupeře. Tong Po totiž neunesl svou porážku a Kurta po vítězném zápase brutálně zavraždil. Příběh pokračuje o rok později a na scénu přichází další kickboxer z roku Sloanů, Kurtův mladší bratr David.

 

Až dosud vedl rodinný podnik, tělocvičnu, kde učil mladé zápasníky bojovému umění. K jeho nejlepším žákům patřil Brian, talentovaný kickboxer bažící po slávě a uznání. Přestože se má ještě co učit, nechá se zlákat sportovním agentem Maciahem, jenž pracuje pro thajskou organizaci, která patří Sanghovi, otci vražedného Tong Poa.

 

Ve stejné době osloví Davida starý mistr bojových umění Xian, a nabídne mu, že přivede jeho bojovou techniku k dokonalosti. Zákeřný Tong Po pokračuje ve své krvavé zápasnické kariéře a jeho obětí se stane i Brian. Ačkoli Xian ani jeho pilný žák David neuznávají filozofii pomsty, Tong Po má u Davida už třetí vroubek (připravil ho dva bratry a teď ještě o talentovaného žáka) a je načase s Tongem definitivně zúčtovat. David Sloane proto vyzve thajského krále arény k boji na život a na smrt.

 

Americký akční film je další variací na hitový snímek Krvavý sport a současně pokračováním úspěšného snímku s Jeanem Claudem Van Dammem. Ten ve dvojce Kickboxera nechtěl hrát a tak režisér využil stejné šablony jako v díle prvním, nechal Van Dammeho postavu zemřít a přivedl na scénu dalšího bratra. Prostá zápletka slouží opět především k tomu, aby tvůrci mohli předvést co nejvíce atraktivních soubojů na co možná nejmenší časové ploše, což se jim samozřejmě daří. Snímek vznikl podle scénáře Davida S. Goyera ho natočil veterán podobně laděných snímků, režisér Albert Pyun.

 

Žánr: Akční / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 89 minut

Původní název: Kickboxer 2: The Road Back

Světová premiéra: 1. února 1991 – Velká Británie

Režie: Albert Pyun

Námět: Mark DiSalle, Jean-Claude Van Damme

Scénář: David S. Goyer

Produkce: David S. Goyer, Tom Karnowski

Hudba: Anthony Riparetti, James Saad

Kamera: George Mooradian

Společnost: Kings Road Entertainment

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Sasha Mitchell (David Sloan), Peter Boyle (Justin), Dennis Chan (Xian Chow), Cary-Hiroyuki Tagawa (Sanga), John Diehl (Jack), Michel Qissi (Tong Po), Heather McComb (Lisa), Vince Murdocco (Brian Wagner), Humberto Ortiz (Joey), Matthias Hues (Vargas), Emmanuel Kervyn (Kurt Sloan), Brian Austin Green (Tommy), Joe Restivo (rozhodčí), Vincent Klyn (Thai Thug), Brent Kelly (Carl), Annie O’Donnell (Brianova matka), Christian Andrews (Brianův trenér), a další

v českém znění: Filip Jančík, Pavel Šrom, Tomáš Juřička, Jaroslav Horák, Luděk Čtvrtlík, Jakub Wehrenberg, Radek Škvor, Eliška Bavorská, Marcela Kyselová, Marcela Nohýnková, Robin Kameníček, Oto Rošecký, Milan Slepička, Aleš Háma, Vladimír Kudla

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný