Sobotní Blesk – K-911 Můj přítel se studeným čumákem 2

Občas je to víc než komplikované. To, co vyjít mělo, nevychází, to, co nikdo nečekal, vychází… Blesk původně na sobotu 18. dubna 2009 za 49,- Kč plánoval pokračování příhod policisty a jeho psího parťáka K-911 (nebo taky K9 II – Můj přítel se studeným čumákem 2). Teď je ale na stejný termín ohlášen i 10 díl S Jakubem na rybách, takže si zřejmě na řešení šarády budeme muset počkat na víkend.

 

Detektiv Dooley a jeho čtyřnohý parťák Jerry Lee sice zestárli, do starého železa však rozhodně nepatří a stále bojují proti zločinu. Nyní se ale tým K-9 rozrostl o krásnou detektivku Wellesovou a jejího vysoce disciplinovaného dobrmana Zeuse. V tomto jedinečném filmu na vás čeká napětí a legrace, stejně tak, jak tomu bylo v jeho úspěšném prvním díle.

 

Dooley, polda tělem i duší, se trápí smrtí manželky a aby zahnal bolest, věnuje veškerý čas, energii i myšlenky zuřivému boji proti zločinu. Po boku má stále věrného policejního psa Jerryho a přestože jejich zápal pro práci nepohasíná, roky se začínají projevovat a jejich nadřízený má pocit, že by měli dělat něco s kondicí, protože brzy už na práci v terénu nebudou stačit. Zejména německý ovčák Jerry Lee už patří mezi veterány a Dooleyho šéf, kapitán Byers, se netají názorem, že možná přišel čas, aby odešel do výslužby.

 

Dooley není nadšen představou, že by přišel o svého psa, protože Jerry Lee se mu za deset let, kdy spolu bojují proti zločinu, stal jedním z nejlepších přátel. Léta se však nedají ošidit a zatěžkávací zkouška, která přijde v podobě případu záhadného střelce, nedopadne zrovna nejlépe. A tak Dooley dostává nové parťáky. Mladou, velmi ráznou policistku Wellesovou a jejího velmi disciplinovaného dobrmana jménem Zeus. Ačkoli si Dooley a Jerry Lee myslí, že se objedou bez nových partnerů, případ ostrostřelce je nakonec donutí spolupracovat.

 

Podaří se jim odhalit identitu tajemného útočníka, z něhož se vyklube spisovatel detektivek Devon Lane, jehož práci kdysi Dooley zneuctil. V jeho skrýši objeví rozepsaný rukopis nové knihy, ze které plyne, že se Devon hodlá Dooleymu pomstít a nezastaví se před ničím.

 

A pár citátů:

 

Další televizní film, který by měl být vysílán brzy ráno pro malé děti. Vtipnosti prvního dílu to úplně nedosahuje, ale Belushimu se několikrát podaří utrousit pěknou hlášku. Pobaví snad všechny, kteří filmy se zvířecími hrdiny milují.

 

Žánr: Akční / Komedie / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 91 minut

Původní název: K-911

Režie: Charles T. Kanganis

Scénář: Steven Siegel, Scott Myers, Gary Scott Thompson

Produkce: David Bixler, Lawrence Gordon, Kelli Konop

Hudba: Stephen Edwards

Kamera: George Mooradian

Společnost: Universal Home Entertainment

Hrají: James Belushi (detektiv Mike Dooley), Christine Tucci (seržant Wellesová), James Handy (kapitán Byers), Wade Williams (Devon Lang), J. J. Johnston (Tlustý Tommy), Joe Palese (důstojník Perry), Scotch Ellis Loring (Phil Cage), Vincent Castellanos (Harry Stripe), Timoleo Flloko (Johnson), Joe Sabatino, Ron Yuan (Jackie Hammonds), Susanna Puist /dívka v parku), Denise Y. Dowse (Dr. Perkinsová), Marla Frees (ošetřovatelka), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk:

Titulky:

Obraz:

Bonus: