Filmexport Home Video – Rangers – Strážci lesa

V minulém týdnu se z vydavatelství Filmexport Home Video na pultech objevil titul Rangers Strážci lesa. Bylo tomu tak bylo ve středu 6. května 2009, cena obvyklých 49,-. Bohužel najít o tomto titulu nějakou smysluplnou informaci se ukázalo jako nadlidský výkon.

Jediné, co je v souvislosti s tímto DVD k dispozici, je následující text:  

 

Zločinci vyhledávají odloučenost, kterou národní parky nabízejí. Práce strážce je stále nebezpečnější, neboť se ocitají v palebné linii. Prosperujícím byznysem na kanadských a mexických hranicích je pašování drog. Množí se i profesionální pytláctví.

 

Takže prosím, pokud někomu zbylo pár korun a tenhle titul koupil, zda by byl ochoten se s námi podělit o informace, sepsat něco o obsahu a technických parametrech. Rádi bychom informovali o všech titulech, které se na pultech ocitnou, ale když jsou vydavatelství skoupá na slovo, není odkud čerpat. A kupovat každou placku opravdu nemůžeme, v loterii jsme ještě nevyhráli.   

 

Díky nejmenovanému kolegovi Pavlu M. z Nýřan máme k dispozici důkladné informace, které s jeho laskavým svolením můžeme použít.

 

Zločinci vyhledávají odloučenost, kterou národní parky nabízejí.

 

Před lety byl strážci v Údolí smrti vystopován a zadržen brutální vrah. Pozornost celých Spojených států také upoutala násilná smrt tří žen v Yosemitském národním parku.

 

Práce strážce je stále nebezpečnější, neboť se ocitají v palebné linii.

 

V roce 1999 strážce Joe Kolodski odešel do práce a nikdy se už domů nevrátil. Byl zabit šíleným střelcem na Blue Ridge Parkway. Jeho žena o černém dni mluví vůbec poprvé.

 

Prosperujícím byznysem na kanadských a mexických hranicích je pašování drog.

Z Britské Kolumbie například pochází silná odrůda marihuany známá jako „BC Bud". Po stezkách vedoucích Národním parkem ji pašují baťůžkáři, kteří se snaží vydávat za běžné táborníky. Jsme při tom, když je zachyceno více než 400 kg marihuany, a přidáváme se k hlídce, která míří vysoko do okolních hor a hluboko do pouště, aby zastavila pašeráky propichováním pneumatik. 

Množí se i profesionální pytláctví.

V Národním parku Shenandoah zjistili, že pytláci zabíjejí jejich medvědy černé kvůli žlučníkům a tlapám. Vymysleli proto důmyslnou protiakci, jejímž výsledkem bylo 50 zatčených. V Národní parku Kouřové hory John Garrison vede válku proti pytlákům, kteří se specializují na rostliny. V Severních kaskádách je strážce Hugh Dougher na stopě pytlákům, kteří sbírají houby. Hugh nás vede hluboko do lesů a ukazuje nám cenné houby i stopy, jež po sobě pytláci zanechávají. Také vidíme bizarní zbraně zabavené pytlákům. 

TECH.ÚDAJE:

RANGERS – Strážci lesa (RANGERS Cops in the Woods), USA, 2001, 48 min., český dabing

Producent: Gary R. Benz

Scénář a produkce: Kris Ostrowski

Hudba: Christopher Rife

Rozsah práv: home video

Licence platí pouze pro území České republiky a Slovenské republiky.

© 2001 SEQUOIA ENTERTANMENT, INC.

Produced by GRB Entertainment, Inc. in association with Discovery Channel

(P) 2009 FILMEXPORT HOME VIDEO s.r.o.

 

DVD:

 

obraz. formát  / Aspect Ratio  /  4:3 PAL 

zvukový formát / Audio  /  Dolby Digital 2.0  

ALL /  DVD 5  /  logo DVD video

Jazyková verze: česká, anglická

Language version: Czech, English

Interaktivní menu: český jazyk

Interactive Moving Menu: Czech Language