Válečná fakta – Čechy trezor nacistů I.

V úterý 19. srpna 2008 se na pultech trafik objeví první titul zcela nová edice nazvané Edice Válečná fakta, která se bude zabývat válkou napříč celými dějinami. Bude se jednat o měsíčník o válečné historii s přiloženým DVD. První disk bude zaměřen na období druhé světové války a bude mít název Čechy trezor nacistů I.. Cena 150,– Kč.
 
  

… každý poklad měl své určené místo, svého strážce a svou identifikaci. Pro každý poklad bylo bedlivě vybráno podzemní místo, kde má být uložen a určen místní důvěryhodný strážce. Jako strážce byl vybírán spolehlivý Němec, který měl příkaz ono tajemství nejvyšší důležitosti předat svému synovi, neměl-li syna, pak nejbližšímu mužskému příbuznému. Podle rozkazu bylo nutno některá úložiště utajit po dobu padesáti let od konce války, některá dokonce déle …

V edici budou postupně odhalována další nacistická tajemství. Půjde o skutečné věci, ale takové, o kterých se nemluví. Dozvíte se fundované názory historiků a součástí dokumentu bodou i dobové záběry z Národního filmového ústavu.
 

Žánr: dokument
Vydavatel: DRF Studio
V prodeji od: 19.8.2008 na stáncích PNS

Údaje o DVD:
Jazyk: český
Zvuk 2.0
Formát: 4:3
Délka: 40 minut