Vapet pro každého – Vítězové a hříšníci

Filmů s Jackie Chanem už bylo na pultech dost a dost, přesto jeho filmografie zdaleka není vyčerpána. V úterý 2. června 2009 za 49,- Kč se můžeme přesvědčit. Vapet v edici pro každého nabídne titul Vítězové a hříšníci.

 

  

Pět zlodějíčků, kteří se seznámili ve vězení, se po propuštění dohodne, že si všichni společně založí úklidovou firmu. Do týmu se zapojí i krásná sestra jednoho z nich, o kterou samozřejmě zbývající čtyřka neustále soupeří a předbíhá se ve dvoření. Všech pět napravených zlodějů je rozhodnuto sekat latinu a nikdy se už do ničeho nezaplést, jenže náhoda tomu chtěla, že se v jejich autě ocitl kufřík plný falešných dolarů, dokonce s matricí k jejich výrobě. Někdo se po něm určitě bude shánět a ten někdo je mafiánský boss, který rozhodně nemá ve zvyku jednat s lidmi v rukavičkách. Poradit si s ním tedy nebude žádná legrace a dojde na pořádné souboje.

 

 

Ovšem pozor, hlavním hrdinou je sám režisér, Jackie se objevuje ve vedlejší roli. A jak praví divácké komentáře, nezapomeňte vypnout mozek – nad takhle chatrným scénářem se přemýšlet nevyplatí.

 

Žánr: Akční / Krimi / Komedie

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1983

Délka: 104 minut

Světová premiéra: 7. července 1983 – Hong Kong

Původní název: Qi mou miao ji: Wu fu xing / Winners and Sinners / 5 Lucky Stars

Režie: Sammo Hung Kam-Bo

Scénář: Sammo Hung Kam-Bo, Pin Yiu Wong

Produkce: Raymond Chow

Hudba: Marty Simon

Kamera: Ricky Lau

Společnost: Golden Harvest Company

Hrají: Sammo Hung Kam-Bo(Teapot), John Sham (Curly), Richard Ng (Pipe), Charlie Chin (Vaseline), Shui-Fan Fung (Rookie), Cherie Chung (Shirley), Jackie Chan (CID 07), Philip Chan (inspektor), James Tien (Jack Tar), Paul Chang (pan Hope), Pat Ha (Tarova dcera), Ching-Ying Lam (Tarův sluha), Po Tai (Chai), Cecilia Yip (Ceci), Hark-On Fung (Pat), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný