PB Publishing – Diamanty jsou věčné

Tak uvidíme, zda PB Publishing vrátí termín na pondělí a 12. dubna 2010 se dočkáme v sedmém dobrodružství agenta 007 za 77,- Kč návratu Seana Conneryho (k roli se vrátil po čtyřleté přestávce, protože Lazenby zklamal a nový představitel ještě nebyl) ve filmu Diamanty jsou věčné. Uloupené diamanty, unesený milionář a dvojice svérázných zabijáků (mistrovští parchanti, kteří zastiňují zbytek filmu).

Tentokrát neodolatelný agent 007 v Londýně dostává úkol vydat se po stopě diamantů, pašovaných z jihoafrických dolů do Ameriky, kde se beze stopy ztrácejí.

 

 

 

Zatímco dvojice zabijáků, kteří se oslovují pan Kidd a pan Wint, zahlazuje stopy zabíjením všech, kteří se na krádežích a pašování podíleli, Bond přijme identitu zatčeného pašeráka Petera Frankse a odjede do Amsterdamu.

 

Tam se spojí s krásnou Tiffany Case a společně přepraví zásilku diamantů do Spojených států, sledováni přitom panem Kiddem a panem Wintem. Spojka je dopraví do Slumberova pohřebního ústavu, kde je však agent 007 omráčen a skončí v kremační peci. Těsně před smrtí ho však dvojice zabijáků musí opět vytáhnout, protože zjistí, že diamanty jsou falešné.

 

Bond pokračuje v pátrání, ale každý, kdo by ho však mohl přivést na stopu muže v pozadí celého diamantového obchodu, je vzápětí zlikvidován Kiddem a Wintem. Přesto se Bondovi podaří dostat na stopu extravagantního milionáře Willarda Whytea, kterého už několik let nikdo neviděl.

 

Mezitím Tiffany převezme skutečné diamanty a prostřednictvím spojky je předá svému tajemnému šéfovi. Když Bond ukáže Tiffany mrtvolu dívky, kterou dvojice zabijáků zabila omylem místo ní, přesvědčí ji, aby pracovala pro něj.

 

Podaří se mu tak proniknout do výzkumného ústavu Tectronics, kde zjistí, že diamanty hromadí jeho dávný nepřítel Blofeld, který před lety extravagantního milionáře Whytea unesl a nyní zneužívá jeho impéria pro své nebezpečné úmysly.

 

Diamanty byly použity ke stavbě družice, která po vypuštění na oběžnou dráhu, může gigantickým laserem zničit kterékoli místo na zemi. A Blofeld hodlá vydírat celý svět. Tomu se Bond rozhodne zabránit za každou cenu, nejdříve však musí uniknout ze smrtící pasti, do které ho dostali nebezpečně výkonní zabijáci pan Kidd a pan Wint.

 

Někteří diváci nejsou spokojeni se scénářem a konstatují, že hlavní představitel překvapivě rychle zestárnul. Connery si ale v roce 1983 střihnul znovu agenta 007 v neoficiální bondovce „Nikdy neříkej nikdy" – jestlipak si někdo troufne na pulty přijít i s touhle?

 

Žánr: Akční / Dobrodružný

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1971

Délka: 115 minut

Původní název: Diamonds Are Forever

Světová premiéra: 14. prosince 1971 – SRN

Režie: Guy Hamilton

Námět: Ian Fleming

Scénář: Richard Maibaum, Tom Mankiewicz

Produkce: Albert R. Broccoli, Harry Saltzman, STanley Sopel  

Hudba: John Barry

Kamera: Ted Moore

Střih: Bert Bates, John W. Holmes

Společnost: Eon Productions Limited / Danjaq S. A.

Natáčeno: Nizozemí / Francie / USA / Velká Británie / SRN/ Pacifický oceán  

Hrají: Sean Connery (James Bond), Jill St. John (Tiffany Caseová), Charles Gray (Ernst Stavro Blofeld), Lana Wood (Plenty O’Tooleová), Jimmy Dean (Willard Whyte), Bruce Cabot (Bert Saxby), Putter Smith (pan Kidd), Bruce Glover (pan Wint), Norman Burton (Felix Leiter), Joseph Fürst (doktor Metz), Bernard Lee (M), Desmond Llewelyn (Q), Leonard Barr (Shady Tree), Lois Maxwell (slečna Moneypenny), Margaret Lacey (paní Whistlerová), Joe Robinson (Peter Franks), David de Keyser (doktor), Laurence Naismith (Sir Donald Munger), David Bauer (Morten Slumber), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, polsky, portugalsky, rumunsky, turecky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?