Amercom – Kosmos 11

Aktuálně potvrzeno – čtrnáct dní je pryč a na pultech trafik je od 9. května 2011 k zakoupení další číslo časopisu s DVD z edice Kosmos vydavatelství Amercom. Za stálou cenu 69,- Kč se objevilo číslo s podtitulem Nevyjasněné záhady: Je možné cestovat v čase?

V této epizodě se budeme věnovat několika podivuhodným záhadám vesmíru. Existuje na Marsu voda a může se pod povrchem této planety skrývat život? Je možné cestovat v čase a jak vůbec tento problém popisuje Einsteinova obecná teorie relativity? Proč je ve vesmíru tak málo antihmoty a proč při jejím kontaktu s hmotou dojde k anihilaci? Má Slunce svého „temného průvodce", jehož existence by mohla způsobit zánik života na naší planetě? Co můžeme říci o vesmíru z doby před Velkým třeskem?

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Obrazovka z DVD 

 

Zveme vás na intelektuální výlet, v jehož průběhu budou odpovědi autorů science-fiction na tyto otázky prověřeny renomovanými vědci.

Obálka časopisu 

Časopis se dle titulní strany zabývá mimo jiné i dalšími záhadami, jako je tunguzská katastrofa nebo červený déšť v Kérale. Co se týče „temného průvodce" (a několikráte v médiích propíraného konce světa), doporučuji k přečtení páteční číslo Čtyřlístku, kde je zevrubně popsán problém konce mayského kalendáře… :-) Ohledně tunguzské katastrofy mohu zájemce odkázat na téměř stejnojmenný cyklus Cosmos Carla Sagana (ovšem nečekejte bombastické animace, spíše vědecké vysvětlení a zdůvodnění).

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2008

Délka:  44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení zvuku a titulků