Filmag válka film – Svědek války

V ediční řadě Filmag válka film v úterý 25. září 2012 vychází drama Svědek války za 99,- Kč. Občanská válka v Libanonu vrcholí!

Hollywoodská Oscarová hvězda Christopher Walken ztělesňuje hrdinu beze zbraně, který strhujícím způsobem rozkrývá pozadí První libanonské války.

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru 

Walken představuje amerického reportéra Dona Stevense, který byl v polovině 70. let vyslán do Libanonu zmítaného občanskou válkou. Po měsících čekání se mu nakonec podaří dostat až k jednomu z vůdců Palestinské osvobozenecké organizace. To je ale teprve začátek Donovy smrtelně nebezpečné cesty za pravdou, na jejímž konci stojí odhalení děsivého plán na masakr stovek civilistů.

Na imdb.com 54 procent, na csfd.cz zatím bez procent: Prostě Salvador to není. Jediný zajímavý fakt na celém filmu je, že Palestinci tu nejsou jen za teroristy. Film údajně obsahuje velkou řadu historických nesrovnalostí a hrubě zkresluje konflikt na Blízkém východě.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama / Válečný

Země původu: USA / SRN / Izrael

Rok vzniku: 1987

Délka: 95 minut

Původní název: Deadline / Witness in the War Zone

Světová premiéra: 2. července 1987 – SRN

Režie: Nathaniel Gutman

Scénář: Hanan Peled

Produkce: Michael Sharfstein, Barnaby Thompson, Elisabeth Wolters-Alfs

Hudba: Hans Jansen, Jacques Zwart

Kamera: Thomas Mauch, Amnon Salomon

Střih: Peter Przygodda

Kostýmy: Rona Doron

Společnost: Caro / Creative Film GmbH. / GPHS International / Norddeutscher Rundfunk / Virgin Vision

Natáčeno: Jaffa, Izrael

Hrají: Christopher Walken (Don Stevens), Marita Marschall (Linda Larsenová), Hywel Bennett (Mike Jessop), Arnon Zadok (Hamdi Abu-Yussuf), Amos Lavi (Yassin Abu-Riadd), Etti Ankri (Samira), Martin Umbach (Bernard), Moshe Ivgy (Adbul), Sasson Gabai (Bossam), Shahar Cohen (Habib), Shlomo Bar-Aba (Micha), Gabi Shoshan (Salim), Yigal Naor (Antoine), Jerry Weinstock (Snyder), Reuven Dayan (Karim), Nader Masraawin (Dooud), David Menachem (falangista), Shlomo Tarshish (Yoram), Moni Moshonov (Donny), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: