Blesk – The Official Story Of The Bee Gees

V pondělí 15. června 2009 za 52,- Kč deník Blesk obohatí nabídku hudebně zaměřených DVD další klasickou kapelou, vyjít má The Official Story Of The Bee Gees.

 

  

Těžko říct, čeho se dočkáme tentokrát, pod stejným názvem se ukazuje DVD z roku 2001 s jiným obalem a podtitulem This Is Where I Came in, které vypadá na stejnou blamáž jako nedávní Genesis. Jedná se totiž o biografický dokument o trojici anglických bratrů (Maurice, Robin, Barry), kteří se stali idolem teenagerů nejen Ameriky, Anglie i Austrálie let sedmdesátých a kteří se později dokázali svést i na vlně disco hudby. V rozhovorech, záběrech ze zákulisí, archivních materiálech, dosud nezveřejněných záběrech – to vše v kombinaci s trochou muziky.

 

V minulé upoutávce zveřejněný obal lze na netu nalézt také – popis ale uvádí rok 2004 a na obalu je seznam skladeb, z nichž se mi podařilo přelouskat:

 

How Deep Is Your Love

Massachusetts

Tragedy

This Is Where I Came In

I Started A Joke

To Love Somebody

Heartbreaker

Too Much Heaven

Night Fever

Words

You Win Again

You Should Be Dancing

Jive Talkin‘

Stayin‘ Alive

Nights On Broadway

 

Ovšem v dostupných popisech je řeč o příběhu kapely, vyprávěném jejich vlastními slovy a v rozhovorech mnoha dalších klíčových osob (např. George Martin). Dále bonusová interview, home videa, fotogalerie a cca 60 minutách materiálu, vyrobeného exkluzivně pro toto DVD.

 

Takže bych zakončil tím, že nezbývá než vyčkat pondělka, čím vlastně budeme oblaženi…

 

Konec teoretickým úvahám, už je jasno, jak uvádí kolega Pavel M.:

 

Dokumentární film o skupině Bee Gees s rozhovory a ukázkami jejich písní.

Kapitoly:

1. In The Beginning
2. B.G´s
3. To Love Somebody
4. Lonely Days
5. Saturday Night Fever
6. Wind of Change
7. Ordinary Lives
8. Immortality
9. End Credits

 

DVD dokument přibližující divákovi 40 let historie legendární bratrské skupiny Bee Gees. Archivní záběry, fotografie, rozhovory, záběry z koncertů a části klipů od 60. let až po současnost, ohraničenou albem This Is Where I Came On. Obrazový materiál je proložen a podbarven hudbou skupiny a úryvky z uvedených skladeb. DVD nabízí mimo jiné raritní archivní vystoupení dětské trojice z 50. let. Nechybí tradiční fotogalerie a bonusové interview. DVD v bonusech nabízí také videoklip ke skladbě This Is Where I Came On. 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky

Délka: cca 120 minut + bonusy

Titulky: holandsky, francouzsky, německy, italsky, portugalsky, španělsky 

Obraz: barevný/černobílý PAL DVD9 4:3

Bonus: Anecdotes (Barry, Robin, Maurice, David English – rozhovory), Fotogalerie, Videoklip – "This Is Where I Came In", Guest Biographies (Allen Kovac, David English, Sir George Martin, Sir Tim Rice, Timothy White)