KM Records – Svět zvířat – Úžasná zvířata 3 – Život ve vedru

Poněkud v rozporu s aktuálním počasím jsme dnes v úterý 29. září 2009 díky vydavatelství KM Records (značka, pod kterou vydávají Levné knihy, pro trafiky je dodavatelem PR Media) mohli za 49,- Kč prozkoumat Svět zvířat – Úžasná zvířata 3 – Život ve vedru.

Pro milovníky přírody přinášíme více fascinujících záběrů a informací ze života úžasných zvířat.

 

Při hledání nejteplejších míst naší planety nás jako první napadnou pouště. Jistě, na pouštích bývá velmi horko, ať už v Africe, nebo v Asii. Stejně tak ve vyprahlých skalách. Pěkné vedro je také na rovníkovém Borneu, kde je navíc i velmi vlhko.

 

Jaká zvířata snesou tak extrémní podmínky? Nejen horká země dokáže potrápit, ale taky horká voda! Gejzíry a prameny vlažné, horké i vařící vody se nacházejí na Islandu, v Africe, v Severní Americe i v Japonsku. A také v těchto místech žijí zvířata, která se naučila využívat neobvyklé teploty ve svůj prospěch – jednou k ochraně predátory, jindy k ohřátí v mrazu.

Epizody:

 

01. Keňa

02. Borneo

03. Indie

04. Bahamy

05. Galapágy

06. Amazonie

07. Arizona

08. Austrálie

09. Namibie

10. Tanzánie

 

Žánr: Dokument / Přírodověda

Země původu: Velká Británie

Délka: cca 63 minut včetně bonusu

Původní název: Animals & Wildlife – Wonderful World – Hot Creatures

Společnost: BBC Motion Gallery / KM Records / 24snails

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Život v mrazu (Animals & Wildlife – Wonderful World – Cool Creatures), cca 20 minut, česky nebo anglicky s vypínatelnými českými titulky