DVD Hit – Ohnivé nebe

V úterý 23. března 2009 za 59,- Kč ještě jeden titul InterSonicu v obálce DVD HIT, tentokrát pořadové číslo 5 v ediční řadě Svět katastrof, televizní film Ohnivé nebe. Země (už zase) v ohrožení, tentokrát sluneční zkázou.

Výzkumníci na Zemi zaměří obrovskou solární bouři. Koronální výtrysky hmoty (CME), které byly odraženo od Slunce, míří přímo na zemský povrch. Zanedlouho prorazí ozónovou vrstvu, zažehnou celou oblohu a vzniklý žár pohltí během pár hodin veškeré zásoby kyslíku. Všechno živé je odsouzeno k zániku.

Zatímco teploty závratně stoupají, obloha, zdá se, už hoří a budoucnost lidského pokolení je ve hvězdách. Katastrofa by se dala zastavit pomocí správně zacílené obrovské nukleární nálože, která by vyslala obranný ledový kryt.

Podaří se zásah nebo je Země ztracena? Času již moc nezbývá. Teď nebo nikdy. Druhá šance na život již nebude!

Na tenhle žánr a provedení v zahraničí slušných 40 procent, u nás jen 20 procent v diváckém hodnocení. Ovšem jak poznamenává jeden z komentářů, je to prý přesně ten film, který vyplňuje vysílací časy komerčních televizí v době, kdy nejde o vysokou sledovanost.

Žánr: Sci-fi / Katastrofický

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2005

Délka: 88 minut

Původní název: Solar Strike

Světová premiéra: 25. května 2006 – Kanada

Kinopremiéra v ČR: 10. října 2002

Režie: Paul Ziller

Scénář: Michael Konyves

Produkce: Tom Berry, Lisa M. Hansen, Richard Schlesinger, Gordon Yang

Hudba: Chudl Cirino

Kamera: Robert Saad, Kit Whitmore

Natáčeno: Hamilton, Ontario, Kanada / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Mark Dacascos (Lucas Foster), Joanne Kelly (Joanna Parksová), Kevin Jubinville (Brad Stamp), Suight Varughese (Patel), Craig Eldridge (Jim Leeburg), Stephen McHattie (admirál Lawrence), Conrad Diates (plukovník Alby), Louis Gossett Jr. (president USA Ryan Gordon), Ramie Andrei (ruský prezident Jurij Iljušin), Bill Lake (kapitán Miša Gregorovi), Genadijs Dolganovs (poručík Troiska), Romas Stanuli (člen ruského týmu, Ronn Sarosiak (kapitán Wade), Duane Murray (poručík Copeland), Jason Knihgt (pilot), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

(podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: Trailer, Fotogalerie