Bontonfilm – Dítě číslo 44

V neděli 4. října 2015 nabízí společnost Bontonfilm za 299,- Kč drama Dítě číslo 44. Jak najít vraha v zemi, kde vraždy neexistují? Na motivy knižního bestselleru.

Chytit vraha, odkrýt pravdu.

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. V Sovětském svazu padesátých let minulého století idealistický vyšetřovatel věří v zákony i v režim. Poté, co je nalezeno mrtvé tělo malého chlapce, Děmidov podezírá své nadřízené, že zakrývají pravdu o jeho smrti.

Když si dovolí klást nepříjemné otázky, stane se sám objektem státního vyšetřování, je degradován a odeslán se svou ženou do provinčního městečka daleko od civilizace. Tady odhaluje další tajemná úmrtí s podobnými znaky a přesvědčí svého nového šéfa, že je má na svědomí sériový vrah, který musí být zastaven dřív, než znovu udeří.

dite_cislo_44_01

dite_cislo_44_02

dite_cislo_44_03

dite_cislo_44_04

Vyjde najevo, že aparát o vraždách věděl a toleroval je, protože Sovětský svaz je zemí zaslíbenou, kde nelze přiznat, že by občanům hrozilo nějaké nebezpečí.

Román je inspirován skutečným případem takzvaného Rostovského rozparovače.

Na csfd.cz 62 procent: Podivně nezvládnutý film, v němž se nepovedlo vystihnout knižní předlohu ani zvládnou krimi žánr.

Zadní strana

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: USA / Velká Británie / Česká republika / Rumunsko / Rusko

Rok vzniku: 2015

Původní název: Child 44

Délka: 132 minut

Světová premiéra: 15. dubna 2015 – Belgie / Francie / Nizozemí

Kinopremiéra v ČR: 28. května 2015

Režie: Daniel Espinosa

Námět: Tom Rob Smith (román)

Scénář: Richard Price

Produkce: Maria Cestone, Molly Conners, Elishia Holmes, Sarah E. Johnson, Adam Merims, David Minkowski, Hoyt David Morgan, Kevin Plank, Michael Schaefer, Ridley Scott, Greg Shapiro, Matthew Stillman, Douglas Urbanski

Hudba: Jon Ekstrand

Kamera: Oliver Wood

Střih: Pietro Scalia, Dylan Tichenor

Kostýmy: Jenny Beavan

Společnost: Summit Entertainment / Worldview Entertainment / Scott Free Productions / Etalon Film / Stillking Films

Natáčeno: Praha, Česká republika / Ostrava, Česká republika

Hrají: Xavier Atkins (mladý Leo Demidov), Mark Lewis Jones (Tortoise), Tom Hardy (Leo Demidov), Joel Kinnaman (Vasili), Fares Fares (Alexei Andreyev), Karel Dobrý (fotograf), Noomi Rapace (Raisa Demidovová), Agnieszka Grochowskaová (Nina Andreyeva), Petr Vaněk (Fyodor), Jana Stryková (Mara), Jason Clarke (Anatoly Tarasovich Brodsky), Ursina Lardi (Zina Gubinova), Michael Nardone (Semyon Okun), Jemma O’Brien (Elena Okunová), Lottie Steer (tamara Okunová), Barbora Lukešová (žena Semyona Okuna), Petr Semerád (agent MGB), Zdeněk Bařinka (Jora Aleksevic Andreyev), Paddy Considine (Vladimir Malevich), Finbar Lynch (doktor Boris Zarubin), Ned Dennehy (koroner), Vincent Cassel (major Kuzmin), Hana Frejková (Alexeiova matka), Nikolaj Lie Kaas (Ivan Sukov), Petra Lustigová (Zoya), Grant Podelco (agent MGB), Lorraine Ashbourne (Anna), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný