Filmexport Home Video – Panna

Ve středu 28. června 2017 společnost Filmexport Home Video za 99,- Kč vydává další pamětnický titul Panna. Veselý příběh dvou děvčat, které si dovedou své štěstí vydobýt!

Paní Piskořová, spolumajitelka zadluženého krachujícího penzionu, nutí kvůli penězům svou dceru Kláru do sňatku s bohatým postarším architektem Kacíkem, který se před časem opustil svou manželku a její dospělou dceru Milenu a snaží se nyní docílit rozvodu. Klára však miluje číšníka Prokopa, o kterém neví, že je ve skutečnosti báňským inženýrem. Nikdo netuší, že Klářiny pozemky, považované za bezcenné, obsahují naleziště uhlí.

Podvodný bankéř Jonát, který to zjistí, chce tento majetek získat sňatkem s Klárou, proto jí začne nadbíhat. Do penzionu přijíždí Kacíkova dcera Milena, která chce opět smířit své rodiče. Prosí také otce, aby Jonáta přiměl ke zrušení podvodné smlouvy, ohrožující její věno.

Piskořovi zaútočí na Kláru, aby rozhodla, zda se provdá za architekta nebo bankéře. Její odpověď, že už je pozdě, si rodiče chybně vyloží a chtějí zjistit, kdo byl jejím svůdcem. Objevuje se mapa Klářiných pozemků, kterou skrýval Jonát a která prozrazuje, proč se s ní chtěl oženit. Kacík ho donutí k vrácení Milenina věna a odjíždí ke své ženě. Vysvětlí se i domnělé Klářino těhotenství a ona se může provdat za milovaného Prokopa.

Na csfd.cz 62 procent: Průměrné, průhledné, přesto roztomilé a příjemné.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1940

Délka: 83 minut

Kinopremiéra v ČR: 2. srpna 1940

Režie: František Čáp

Asistent režie: Antonín Kubový

Námět: František Zavřel (divadelní hra Panna)

Scénář: Rudolf Madran-Vodička

Produkce: Oldřich Papež

Hudba: Julius Kalaš

Kamera: Karel Degl

Střih: Antonín Zelenka

Zvuk: František Šindelář

Architekt: Alois Mecera

Společnost: Lucernafilm

Hrají: Věra Ferbasová (Klára Piskořová), Saša Rašilov (majitel penzionu Piskoř, otec Kláry), Antonie Nedošinská (Piskořová, matka Kláry), Božena Šustrová (Slávka, Piskořova neteř), Jiří Steimar (architekt Kacík), Marie Rosůlková (Kacíková), Sylva Langová (Milena, dcera Kacíkových), Raoul Schránil (policejní komisař dr. Karel Čermák), Jiří Vondrovič (ing. Prokop Čermák, Karlův bratr), Čeněk Šlégl (bankéř Viktor Jonát), František Roland (policejní inspektor Roškot), Vítězslav Boček (MUDr. Jaroslav Hlaváček, porodník), Vladimír Salač (pikolík Ferda), Jan W. Speerger (sluha v penzionu Václav), Jindřich Láznička (vrchní číšník v penzionu), Milena Velíšková (panská v penzionu), Hugo Huška (host v penzionu), Jaroslav Sadílek (úředník u bankéře Jonáta Horšáka), Alois Dvorský (sluha u bankéře Jonáta), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný