Bontonfim – Monty Python: Smysl života

Bontonfilm ve středu 15. září 2010 nabídne další kousek do papírové krabice, která byla součástí prvního balení. Jako třetí vychází film Monty Pythonův smysl života za 99,- Kč.

Snímek postrádá hlavního hrdinu – je to přece svět viděný rybami skrz sklo akvária – a v rozbitém světě pro něj není práce. Není se s kým ztotožnit, s kým a pro co trpět. Z lidskosti zbyly jen okamžiky, kdy smolaři jednotlivých miniosudů stojí tváří v tvář své opuštěnosti.

 

Z hlavního hrdiny minulých filmů zbyla jen tvář Briana na kříži (opuštěná maminka na sále jen s přístrojem, který dělá "pink", udivený pan Kreozot po výbuchu, synek, kterému "dle všeho" umřela maminka, taťka bez práce s osmaosmdesátým dítětem na cestě…).

 

Je to podobné, jako když se Gogolovu Revizorovi vyčítalo, že postrádá kladného hrdinu, a on si v dopisu příteli smutně postěžoval, že tam byl, jen si ho nikdo nevšiml – že jím je přece smích. Zde jako poslední naděje lidstva.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Žánr: Komedie / Hudební

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1983

Délka: 112 minut

Původní název: Monty Python’s The Meaning of Life

Světová premiéra: 31. března 1983 – USA

Kinopremiéra v ČR: 22. ledna 2002

Režie: Terry Jones

Scénář: Graham Chapman, John Cleese Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones, Michael Palin

Produkce: John Goldstone

Hudba: John Du Prez

Kamera: Peter Hannan, Roger Pratt

Střih: Julian Doyle

Kostýmy: James Acheson

Společnost: Celandine Films / The Monty Python Partnership / Universal Pictures

Natáčeno: Velká Británie / Skotsko / Londýn

Hrají: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Carol Cleveland, Simon Jones, Patricia Quinn, Judy Loe, Andrew MacLachlan, Mark Holmes, Valerie Whittington, Jennifer Franks, Imogen Bickford-Smith, Angela Mann, Peter Lovstrom, George Silver, Chris Grant, Sydney Arnold, Guy Bertrand, Andrew Bicknell, Ross Davidson, Myrtle Devenish, Eric Francis, Matt Frewer, Billy John, Russell Kilmister, Peter Mantle, Len Marten, Peter Merrill, Cameron Miller, Gareth Milne, Larry Noble, Paddy Ryan, Leslie Sarony, John Scott Martin, Eric Stovell, Wally Thomas, Jack Armstrong, Robert Carrick, Douglas Cooper, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem 

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný