Hollywood Classic Entertainment – Volba zbraní

Hollywood Classic Entertainment nadále střídá kvalitu filmů s logem Nedělního Blesku, tentokrát má na konci týdne vyjít 23. ledna 2011 za 59,- Kč kriminálka Volba zbraní. Malé nedorozumění, dva muži a jejich nelítostný boj.

Na útěku z vězení se uprchlý trestanec Mickey a jeho smrtelně raněný komplic ukryjí u svého známého Noëla, který má také zločineckou minulost.

 

Na místě se však objeví policie a Mickey, který jen taktak vyvázne, je přesvědčen, že Noël zradil. Je proto rozhodnut pomstít se mu… Jejich další setkání vyústí v boj na život a na smrt!

Obrazovka z DVD 

 Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Takřka 70 procent imdb.com, domácí dávají 80: Takové filmy už se dnes bohužel netočí, poctivá francouzská filmařina. Mladý a ještě hubený Depardieu ve velmi tragické roli, úžasný Montand a okouzlující Deneuve…

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1981

Délka: 130 minut (2:09:53)

Původní název: Le Choix des armes

Světová premiéra: 19. srpna 1981 – Francie

Režie: Alain Corneau

Scénář: Alain Corneau, Michel Grisolia

Produkce: Alain Sarde

Hudba: Philippe Sarde

Kamera: Pierre-William Glenn

Střih: Thierry Derocles

Kostýmy: Jean-Pierre Kohut-Svelko

Společnost: Antenne-2 / Parafrance Films / Sara Films

Hrají: Yves Montand (Noël Durieux), Gérard Depardieu (Mickey), Catherine Deneuve (Nicole Durieuxová), Michel Galabru (Bonnardot), Gérard Lanvin (Sarlat), Jean-Claude Dauphin (Ricky), Jean Rougerie (Raymond Constantini), Christian Marquand (Jean), Etienne Chicot (Roland Davout), Richard Anconina (Dany), Pierre Forget (Serge Olivier), Roland Blanche (Fernand), Marc Chapiteau (Savin), Jean-Claude Bouillaud (Andre), Antoine Baud, Gérard Beaume, René Bériard, Michel Caron, Robert Dadiès, Marilyne Even, Elisabeth Ferrier, Jacques Jourdan, Neil Kennedy, Deidre Lynch, Karine Lenoir, Gérard Loussine, Guy Mairesse, Carroll Preston, Laurence Ragon, Francis Terzian, Nadia Vasil (Liliane), Maria Verdi, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: upoutávky na začátku DVD