Intersonic – Nigel Marven – Objevování Arktidy – 2. DVD

InterSonic vydává další dokument britského biologa s názvem Nigel Marven – Objevování Arktidy 2 v sobotu 8. října 2011, ke koupi bude za 69,- Kč. Nigel Marven putuje po zamrzlých pustinách arktické Kanady. V domácích databázích vedeno jako Nigel Marven a neznámá Arktida.

Biolog Nigel Marven se rozhodl ukázat divákům polární tvory a seznamuje diváky s různými zajímavými tvory žijícími v oblasti drsné Arktidy.

Disk obsahuje 3 epizody:

Vrcholné léto

Do kanadské Arktidy přišlo parné léto. Mláďata sovy šedé již opouštějí hnízdo a Nigel se poprvé setkává s losy. Ve městě Churchill se to hemží ledními medvědy. Velryby obklopí Nigela v Churchillské řece, když se s nimi vydá potápět. Stane se svědkem útoku ledního medvěda na stádo mrožů.

Návrat zimy

V podzimní kanadské Arktidě se odehrávají úchvatné scény. V Iglooliku lední medvěd získal u mrožů cennou kořist. Dále na jihu čekají medvědi až zamrzne Hudson Bay, aby mohli lovit na moři. Nigel se stává svědkem boje samců ledních medvědů, když je všechny překvapí sněhová bouře.

Konec dobrodružství

Kanadskou Arktidu zahalila zima. Na pobřeží Hudson Bay se samice ledního medvěda se svými mláďaty vydává poprvé čerstvý led lovit. Nigel vzpomíná na nejkrásnější zážitky roku v Arktidě: tulení mláďata na mořském ledu, mroži vyhřívající se na ledových krách, polární lišky krmící svá mláďata nebo lední medvědy lovící na skalnatém pobřeží okolo Churchillu.

Zadní strana 

Žánr: Dokument

Země původu: Velká Británie

Původní název: Arctic Exposure with Nigel Marven

Rok vzniku: 2007

Délka: 132 minut

Režie: Matthew Wright

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: