Filmag horor – Doktor Dracula

Tradiční řady společnosti Řitka Video pokračují, v obálce Filmag v edici Horor s kulatým číslem 150 ve středu 11. ledna 2012 za 99,- Kč přichází Doktor Dracula. Krvavé střetnutí hororových legend.

Hrabě Dracula se střetává s mistrem hypnotizérem Svengalim v osudovém souboji dvou nemrtvých legend. O jejich vzkříšení se postaraly také herecké hvězdy John Carradine (Přepadení, Hrozny hněvu) a Larry Hankin (Řeč peněz, Podraz 2).

Prominentní spisovatel John Wainwright tvrdí, že je reinkarnací nechvalně proslulého „ovladače myslí" Svengaliho. Za využití černé magie zrežíruje rituální pohřeb své poslední dámské oběti, čímž podnítí zvědavost podivného doktora Gregoria, který je ve skutečnosti samotným hrabětem Draculou. Vládce upírů se po delší době rozhodně vylézt ze svého staletého úkrytu a vydává se na cestu, na jejímž konci může stát pouze jediný krvelačný vítěz.

Film byl podle zahraničních zdrojů původně dokončen roku 1975 pod názvem Lucifer’s Women, ale údajně nikdy nešel do volné distribuce. Prý obsahoval mnoho hardcore porno scén. Až roku 1981 dotočil Al Adamson nový materiál, nechal provést nový sestřih (všechny „sporné" scény byly zlikvidovány) a poslal film do kin.

Ouha, na imdb.com 18 procent, na csfd.cz bez komentářů 30: Film sledujte po vydatném spánku, jinak u něj zaručeně usnete. Nuda od začátku do konce.

Zadní strana 

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 1978 / 1981

Délka: 90 minut

Původní název: Doctor Dracula

Světová premiéra: březen 1978 – USA

Režie: Paul Aratow, Al Adamson (dotáčky)

Scénář: Paul Aratow, Cecil Brown, Gary Reathman, Samuel M. Sherman

Produkce: Edward H. Margolin, Lisa Rich, Lou Sorkin

Kamera: Gary Graver, Robbie Greenberg

Střih: Michael Bockman, Michael Bourne, David Webb Peoples

Kostýmy: Gail Stempler

Společnost: Rafael Film Associates

Natáčeno: San Francisco, Kalifornie, USA

Hrají: John Carradine (Radcliff), Don ‚Red‘ Barry (Elliot), Larry Hankin (Wainwright), Geoffrey Land (Gregorio), Susan McIver (Stephanie), Regina Carrol (Valerie), Jane Brunel-Cohen (Trilby), Norman Pierce (Sir Steven), Paul Thomas aka Philip Toubus (Roland), Tweed Morris (Barbora), Clair Dia aka Emily Smith (Mary), Vic Kirk (Bobo), Robert W. Carr (Jeremy), Michael Renner (Jean), Noel Welch (tanečník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: