Magic Box – Neúplatní

Další titul, který MagicBox vybírá z edice Největší filmové klenoty k trafikové distribuci, má být ve středu 4. července 2012 za 199,- Kč gangsterka Neúplatní. Nelítostná válka s gangstery na motivy skutečných událostí.

Chicago 20. let minulého století poznalo opravdovou žízeň. A také sílu mafie. Ostatně tak je tomu vždycky, když někdo prosadí vyhlášení prohibice… Jenže stejně tak se vždy najdou i lidé, kteří jsou ochotni proti zločinu bojovat. Zde je oním odvážlivcem Eliot Ness, zvláštní agent ministerstva financí, který se rozhodl vyhlásit válku samotnému Alu Caponeovi. Shromáždil kolem sebe skupinu věrných mužů zákona, takzvané neúplatné, s jejichž pomocí se postavil tváří v tvář korupci, vydírání a zločinu. A v této svaté válce za právo, lemované mnoha mrtvými těly, nakonec „neúplatní“ uspěli.

Kritici i diváci souhlasí… Film Briana De Palmy Neúplatní je opravdu mistrovský akční thriller – odehrává se v době prohibice v Chicagu, kde vládne absolutní mocí král podsvětí AI Capone. Nikdo ho už nemůže zastavit. Až do chvíle, než Eliot Ness a skupina mužů složí přísahu, že ho dostanou.

V klasickém příběhu vyprávějícím o konfrontaci dobra a zla předvádí skvělé výkony Kevin Costner jako federální agent Eliot Ness, Robert De Niro jak AI Capone a Sean Connery jako Malone, policejní veterán, který učí Nesse jak se nenechat zabít: střílet rychle a střílet jako první.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Nelítostná válka s gangstery na motivy skutečných událostí. V roce 1920 vstoupil ve Spojených státech v platnost tzv. Volstedův zákon, který zakazoval prodej, výrobu a distribuci alkoholických nápojů. Začala éra tzv. prohibice, která trvala až do roku 1933 a kterou si dodnes spojujeme především s rozmachem zločineckých gangů, jež si z dobře míněného zákazu udělaly výnosný obchod. Asi nejznámější kapitolou amerických dějin té doby je úspěšný boj zvláštního zmocněnce ministerstva financí Eliota Nesse, který ve spolupráci s chicagskou policií učinil přítrž nezákonnému obchodu lihovinami, jenž byl v rukou Al Caponeovy organizace.

Na imdb.com 80 procent, na csfd.cz 86: Zdařilá gangsterka s výborným hereckým obsazením.

Zadní strana

Žánr: Krimi / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1987

Délka: 114 minut (1:54:31)

Původní název: The Untouchables (Special Edition)

Světová premiéra: 2. června 1987 – USA, New York

Kinopremiéra v ČR: 1. července 1990

Režie: Brian De Palma

Námět: Oscar Fraley, Eliot Ness

Scénář: David Mamet

Produkce: Raymond Hartwick, Art Linson

Hudba: Ennio Morricone

Kamera: Stephen H. Burum

Střih: Gerald B. „Jerry“ Greenberg, Bill Pankow

Kostýmy: Marilyn Vance-Straker

Společnost: Paramount Pictures

Natáčeno: 40 miles south, Great Falls, Montana, USA / Blackstone Hotel – 636 S. Michigan Avenue, Downtown, Chicago, Illinois, USA / Chicago Cultural Center – 78 E. Washington Street, Downtown, Chicago, Illinois, USA / Chicago, Illinois, USA / Hardin, Montana, USA / Hardy Creek Bridge, Great Falls, Montana, USA / Roosevelt University – 430 S. Michigan Avenue, Downtown, Chicago, Illinois, USA / Union Station – Canal St. & Jackson Blvd., Near West Side, Chicago, Illinois, USA

Hrají: Kevin Costner (Eliot Ness), Sean Connery (Jim Malone), Charles Martin Smith (agent Oscar Wallace), Andy Garcia (agent George Stone / Giuseppe Petri), Robert De Niro (Al Capone), Richard Bradford (policejní šéf Mike Dorsett), Jack Kehoe (Walter Payne), Brad Sullivan (George), Billy Drago (Frank Nitti), Patricia Clarkson (Catherine Nessová), Vito D’Ambrosio (řidič Bowtie), Steven Goldstein (Scoop), Peter Aylward (poručík Anderson), Don Harvey (strážník Preseuski), Robert Swan (kapitán), John J. Walsh (barman), Del Close (radní), Colleen Bade (paní Blackmerová), Greg Noonan (střelmistr), Sean Grennan (policista), Larry Viverito Srov. (italský číšník), Kevin Michael Doyle (Williamson), a další

Lokalizace disku

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Nastavení

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, mono maďarsky, 2.0 německy

Zvukové stopy

Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, dánsky, finsky, islandsky, maďarsky, německy, norsky, polsky, rumunsky, švédsky, turecky

Titulky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,20:1)

Bonusy

Bonus:

  • Scénář, herecké obsazení (18:32)
  • O vzniku filmu (17:18)
  • Znovuobjevení žánru (14:24)
  • Klasika (5:39)
  • Původní dokument „Muži“ (5:26)
  • Trailer (2:37 anglicky bez titulků)

Scénář a obsazení

O vzniku filmu

Znovuobjevení žánru

Klasika

Muži

Trailer