Magic Box – Flashdance

MagicBox chystá na pátek 17. srpna 2012 za 199,- Kč titul, který je aktuálně ve třech různých verzích obalu. Na pulty dorazí jako další příspěvek v balení Retroedice, pamětníky potěší tanečně hudební film Flashdance. Pocit, kterému se nic nevyrovná!

Mladá svářečka touží po kariéře baletky ve slavném americkém filmu.

Hudebně vizuální trhák Flashdance vypráví strhující příběh osmnáctileté Alex Owens. Přes den tahle odhodlaná kráska pracuje jako svářečka, v noci pak tančí v místním baru. Její největší sen je ale studium klasického baletu a je rozhodnuta udělat pro to vše. Přijmout protekci u přijímacích zkoušek se jí však příčí…

Film rezonuje hudbou 80. let včetně tehdejších hitů „Flashdance-What a Feeling“ v podání Irene Cary a „Maniac“, který nazpíval Michael Sembell. Sledujte Alexin boj za nezávislost a trnitou cestu za láskou a jejím snem studovat na Pittsburgské taneční konzervatoři.

Hlavní postavou příběhu odehrávajícího se v Pittsburghu je osmnáctiletá Alex Owens, která pracuje jako svářečka v místních ocelárnách, po večerech si přivydělává jako tanečnice v Mawbyho nočním podniku a doufá, že to nebude navždy. Jejím snem je totiž studium klasického baletu. Každý den proto doma tvrdě trénuje, nemá však odvahu přihlásit se na konzervatoř. Začne se o ni zajímat předák Nick Hurley, který si jí všiml při tanečním vystoupení v baru, dívka mu sice dá jasně najevo svůj nezájem, protože ji však sympatický muž přitahuje, pozve ho do svého bytu, který si zařídila z prázdného skladiště. Kamarádí se s Jeannie Szabo, která stejně jako ona po baletu, touží po kariéře úspěšné krasobruslařky.

Její vystoupení na krasobruslařských závodech však nedopadne nejlépe, když dívka při volné jízdě dvakrát upadne a soutěž vůbec nedokončí. Alex se ji pokouší utěšit, ale sama by brzy poté potřebovala totéž, protože si při návštěvě divadla, kam ji pozvala bývalá baletka Hanna Long, všimne Nicka, který byl v divadle s neznámou blondýnkou.

Přestože se vše vysvětlí a Alex se s Nickem usmíří, znovu ji muž rozzlobí, když se podřekne, že jí vymohl protekci u přijímacích zkoušek na konzervatoř, kam se Alex konečně odhodlala přihlásit. Váhá, jestli má v takové situaci ke zkouškám vůbec jít, ale pod vlivem událostí se nakonec rozhodne, že to zkusí. Nejdříve se však vydá zachránit Jeannie, která ze zoufalství zahodila brusle a stala se striptérkou.

Na imdb.com 58 procent, na csfd.cz 63: Ve své době obrovský hit, naivní pohádka osmdesátých let s dodnes hranou muzikou.

Zadní strana

Žánr: Drama / Hudební / Taneční / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1983

Délka: 91 minut

Původní název: Flashdance

Světová premiéra: 15. dubna 2012 – USA

Režie: Adrian Lyne

Scénář: Joe Eszterhas, Thomas Hedley Jr.

Produkce: Jerry Bruckheimer, Peter Guber, Tom Jacobson, Lynda Obst, Jon Peters, Don Simpson

Hudba: Giorgio Moroder

Kamera: Donald Peterman

Střih: Walt Mulconery, Bud S. Smith

Kostýmy: Michael Kaplan

Společnost: Paramount Pictures / PolyGram Filmed Entertainment (A Polygram Pictures Production)

Natáčeno: Bob Hope Patriotic Hall – 1816 S. Figueroa Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Carnegie Institute – 4615 Forbes Avenue, Pittsburgh, Pennsylvania, USA / Duquesne Incline – 1220 Grandview Avenue, Pittsburgh, Pennsylvania, USA / East Pittsburgh, Pennsylvania, USA / Keystone Commons former Westinghouse Turbine Factory, East Pittsburgh, Pennsylvania, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Palos Verdes Peninsula, Kalifornie, USA / Pasadena, Kalifornie, USA / Pittsburgh, Pennsylvania, USA / Saint Joseph Church, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Jennifer Beals (Alexandra „Alex“ Owensová), Michael Nouri (Nick Hurley), Lilia Skala (Hanna Longová), Sunny Johnson (Jeanie Szaboová), Kyle T. Heffner (Richie Blazik), Lee Ving (Johnny C. Owner ze Zanzibar Strip Clubu), Ron Karabatsos (Jake Mawby), Belinda Bauer (Katie Hurleyová), Malcolm Danare (Cecil), Philip Bruns (Frank Szabo), Micole Mercuri (Rosemary Szaboová), Lucy Lee Flippin (sekretářka), Don Brockett (Pete), Cynthia Rhodes (Tina Techová), Durga McBroom (Heels), Stacey Pickren (Margo), Liz Sagal (Sunny), Norman Scott (Normski), Mr. Freeze aka Marc Lemberger (pan Freeze), Frosty „Wayne“ Frost (Frosty Freeze), Prince Ken Swift (princ Ken Swift), Crazy Legs (Crazy Legs), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 2.0 maďarsky, 2.0 polsky, 2.0 turecky

Titulky: česky, anglicky, maďarsky, turecky, polsky, litevsky, lotyšsky, estonsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný