Steve Carell

STEVE CARELL se v poslední době stal jedním z nejžádanějších komediálních herců v Hollywoodu. První úspěchy slavil jako korespondent veleúspěšného pořadu stanice Comedy Central The Daily Show with Jon Stewart a později se se stejnou razancí proslavil i na jiných televizích a u filmu.

Svou první titulní roli si zahrál ve filmu 40 let panic, ke kterému spolu s jeho režisérem Juddem Apatowem napsal scénář. Film vystřelil na první místo amerického žebříčku návštěvnosti a vydělal po celém světě přes 175 milionů dolarů. Prodej DVD vynesl jen v Severní Americe dalších 100 milionů dolarů. Film získal ocenění AFI Award a Chritics Choice Award v kategorii nejlepší komediální film. Carell s Apatowem byli nominováni na cenu za nejlepší původní scénář organizací Writers Guild of America.

Carell v současné době hraje v americkém remake uznávaného britského seriálu Kancl, která mu vynesla Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herec v hudebním nebo komediálním seriálu a nominaci na Emmy v kategorii nejlepší komediální herec.

Na podzim se Carell objeví s Juliette Binoche v titulních úlohách romantické komedie Dan in Real Life a příští léto jej budeme moci vidět ve velmi očekávané akční komedii proslulého Mela Brookse Get Smart s Anne Hathaway (viz obrázek).

V roce 2006 si zahrál v na Oscara nominovaném filmu Little Miss Sunshine, který získal kolektivní cenu SAG za nejlepší herecké obsazení. Předtím si zahrál ve filmech Zprávař: Příběh Rona Burgundyho, Božský Bruce a Moje krásná čarodějka.

Naposledy jsme ho mohli vidět ve filmu Božský Evan, kde ztvárnil hlavní roli Evana Baxtera.