Magic Box – Le Mans

Společnost Magic Box navlékla do balení DVD bestsellery i další do trafik posílaný titul, v úterý 19. listopadu 2013 bude za 199,- Kč ke koupi Le Mans. Autentická místa ve Francii a úžasná kamera nabízejí fascinující pohled na nejneobyčejnější auta světa a výjimečné charaktery lidí, které svět motorů a pach benzínu přitahuje.

Čtyřicet pět mezinárodních závodních hvězd a Steve McQueen v drsné a napínavé rekonstrukci jednoho z nejnáročnějších automobilových závodů na světě – Le Mans.

Americký závodník se vrací do Francie na závody rok po nehodě, ve které se tu zranil. Zamilovává se do vdovy po muži, který při stejné nehodě zahynul…

Film byl natočen ve Francii, poutavá kamera zprostředkovává ohromující pohled na nejlepší automobily světa a jedinečné osobnosti těch, kteří žijí závody na okruhu.

Steve McQueen, sám automobilový šampion, většinu záběrů na osmi a půl mílích okruhu v Le Mans odjel osobně, často i v rychlostech přesahujících 200 mil za hodinu.

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 81: Legenda mezi filmy o závodech, autenticita až do morku kostí.

Zadní strana

Žánr: Drama / Akční / Dobrodružný / Sportovní

Země původu: USA

Rok vzniku: 1971

Délka: 104 minut

Původní název: Le Mans

Světová premiéra: 23. června 1971 – USA

Režie: Lee H. Katzin

Scénář: Harry Kleiner

Produkce: Alan Levine, Jack N. Reddish, Robert E. Relyea

Hudba: Michel Legrand

Kamera: René Guissart Jr., Robert B. Hauser

Střih: Ghislaine Desjonquères, Donald W. Ernst, John M. Woodcock, Catherine Kelber, Ferris Webster

Kostýmy: Phil Abramson, Ray Summers

Společnost: Cinema Center Films / Solar Productions

Natáčeno: Le Mans, Sarthe, Francie

Hrají: Steve McQueen (Michael Delaney), Siegfried Rauch (Erich Stahler), Elga Andersen (Lisa Belgettiová), Ronald Leigh-Hunt (David Townsend), Fred Haltiner (Johann Ritter), Luc Merenda (Claude Aurac), Christopher Waite (Larry Wilson), Louise Edlind (paní Anna Ritterová), Angelo Infanti (Lugo Abratte), Jean-Claude Bercq (Paul-Jacques Dion), Michele Scalera (Vito Scaliso), Gino Cassani (Loretto Fuselli), Alfred Bell (Tommy Hopkins), Carlo Cecchi (Paolo Scadenza), Richard Rüdiger (Bruno Frohm), Hal Hamilton (Chris Barnett), Jonathan Williams (Jonathan Burton), Peter Parten (Peter Wiese), Conrad Pringle (Tony Elkins), Erich Glavitza (Josef Hauser), Peter Huber (Max Kummel), a další

V českém znění: David Novotný – Steve McQueen, Jaroslav Vlach – Siegfried Rauch, Tereza Bebarová – Elga Andersen, Martin Učík, Jiří Ployhar, Vladimír Fišer (titulky), a další….

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, mono česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný