Sport magazín s DVD

Dalším periodikem, který vychází s DVD přílohou, je SPORT MAGAZÍN. Právě vyšla ročenka s vánočním dárkem – DVD s událostí roku – Představení Čtvrtníčka a Lábuse „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?“. A protože jde skutečně o „dárek“, je zdarma. Cena časopisu i s DVD je jen 14,– Kč!

Představení IVÁNKU, KAMARÁDE…. vzniklo na přelomu loňského roku jako reakce na korupční skandál ve fotbalovém svazu. Autor sám o vzniku divadelní hry říká: „Přede mnou v tu chvíli ležel nádherný materiál pro moderní drama, dokonalý absurdní text, který stačilo zvednout a odnést do divadelní zkušebny“.

Autor pracoval na textu několik měsíců, přizval ke konzultaci sportovní novináře a jako partnera na jeviště oslovil legendárního JIŘÍHO LÁBUSE. Ten s velkou chutí roli přijal a po měsíci zkoušení šli herci i s živým orchestrem před publikum na jeviště beznadějně vyprodaného Divadla Na zábradlí.

Petr Čtvrtníček původně psal hru jako komorní drama pro poetickou vinárnu VIOLA, ale zájem divadelní obce a očekávání byly tak veliké, že autor podlehl tlaku veřejnosti, připsal několik dalších postav, se skladatelem Janem Kučerou připravil operní party a přenesl text na větší jeviště v jeho domovské scéně Na zábradlí.

Premiéra byla 23. 4. 2005 a vstupenky pro veřejnost byly vyprodané na pokladně divadla za 17 minut. Do hlediště s kapacitou 170 míst se nakonec vešlo 210 platících a dalších 120 diváků shlédlo tento kus alespoň na velkoplošné projekci v atriu divadla.

V první řadě hlediště se královsky bavili čestní hosté představení, legendární postavy ME v kopané Bělehrad 1976, fotbaloví internacionálové Antonín Panenka, Karol Dobiáš, František Veselý a Marián Masný. Po skončení představení se jako poděkování těmto reprezentantům promítal v atriu divadla na velkoplošné projekci záznam finále ČSSR-NSR s legendárním penaltovým rozstřelem a proslulou Panenkovou penaltou.

V představení zazněly za živého doprovodu symfonického orchestru Bezdrev kromě úvodního symbolické Rybovy mše vánoční také operní sóla legendárního duetu Barcelona, We Are The Champions a další. Představení orámovaly v projekcích koláže dobových dokumentárních filmů s tematikou výlovů kapříků z jihočeských rybníků.

Práva na uvedení polského překladu dramatu „Ivánku, kamaráde…“ zakoupil Krakovsky Teater Bagately. Polská premiéra v režii Petra Čtvrtníčka by měla být na počátku sezóny 2005–2006. V představení dramatu IVÁNKU, KAMARÁDE MŮŽEŠ MLUVIT? vystupují Petr Čtvrtníček, Jiří Lábus, Josef Polášek, Libor Šebek, ze záznamu hovoří Luděk Sobota a hraje šestnáctičlenný symfonický orchestr s operními sólisty pod taktovkou Jana Kučery Představení trvá 1 hodinu 15 minut.

Divadelní hra „Ivánku…“ vznikla v agentuře Dietles. Produkci zajišťuje společnost Target Pictures, která s Petrem Čtvrtníčkem spolupracuje od roku 1996. Stará se o jeho pohodlí při práci na takových projektech, jako byl Čtvrtníčkův bigboard na letenské pláni, či nedávná billboardová kampaň „Jsem sociální demokrat. Myslím to upřímně“.