Nový čas – Americký prezident

Další DVD, které vyjde na Slovensku společně s deníkem Nový čas je film Americký prezident. Vychází v pondělí 4. února 2008. Cena 49,– Sk.

O filmu jsme informovali v době jeho novinového vydání u nás.

Muž potká ženu a tisk sleduje každý jejich pohyb, rivalové útočí a popularita prezidentského úřadu klesá během sedmi týdnů ze 63% na 41%. Když jste prezidentem, každý ví, jak žijete. Michael Douglas se v této úspěšné romantické komedii jako ovdovělý prezident Spojených států zamiluje do ochránkyně životního prostředí (Annette Bening). Režisér Rob Reiner rozehrává příběh jeho týmu (Martin Sheen, Michael J. Fox, David Paymer, Anna Deavere Smith) a škodolibého protivníka (Richard Dreyfuss). Slavnostní večeře, formální protokoly, kouzelné soukromé chvíle, globální krize to vše je v báječné a vtipné komedii o lásce a moci v Americe 90. let.

Romantická komedie nejen o tom, že láska se nevyhýbá ani samotné hlavě státu, ale také o tom, jaký může mít taková láska vliv na jeho rozhodnutí. Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců.

Andrew Shepherd, prezident Spojených států a vdovec žijící se svou dvanáctiletou dcerou Lucy, se totiž do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně komplikuje život nejen jemu, ale také jeho rozpačitému štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce práce s úbytkem hlasů a prezidentovy podpory. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku.