Vapet dětem – Rudi – prasátko závodník

Vapet na sobotu 30. srpna 2008 vytáhne do boje další zvířecí film pro děti, ovšem netradičním hrdinou je tentokrát Rudi – prasátko závodník za 42,- Kč. Informace o filmu lze nalézt i pod názvem Závodní prase Rudi Rypák nebo Prasátko Rudi a v loňském roce bylo natočeno pokračování.

Úsměvná komedie o pětičlenné rodině nezaměstnaného egyptologa, která na vesnické slavnosti v tombole vyhraje malé selátko. Problémy nastanou hned jak se vrátí domů – do paneláku ve městě. Ale děti se prasátka nechtějí vzdát, a tak začíná jeho výchova. Zanedlouho jim však majitel domu dá podmínku – buď se "domácího" mazlíčka zbaví nebo se odstěhují. Děti prosadí svou a tak se rodina stěhuje do domku u fotbalového hřiště a tatínek získává i práci – stane se správcem hřiště. Ovšem ani tady Rudi nedělá dobrotu, a když několikrát překazí fotbalové utkání, hrozí další stěhování nebo něco jiného…?

 
Oficiální text distributora říká o filmu toto: V tombole se dá vyhrát ledacos, například sele. Ale co s ním? Děti mají radost, konečně mají domácí zvířátko, které si vždycky přály. Rodiče už tak nadšení nejsou, je jim jasné, že ze selátka vyroste pořádný čuník a ten se do bytu moc nehodí. A tak rozhodnou – Rudiho si nechají jen pár dní. Podaří se dětem a Rudimu rodiče přesvědčit, že i prasátko může být roztomilý domácí mazlíček?
 
A jeden citát za všechny:

Tenhle závod se svým stejně starým kolegou Babem (natočeno také v roce 1995 – že by "rok Prasete"?) Rudi prohrál, a to víc než jen o rypák. Kopýtka mu svázalo cosi, co v porovnání obou filmů krásně vynikne – německý humor. Na světě není moc zemí, které by mohly s Německem soupeřit v nevtipnosti svých komedií a "Rennschwein Rudi" je toho dalším smutným důkazem.

Žánr: Komedie
Země původu: Německo
Rok vzniku: 1995
Délka: 101 min.
Světová premiéra: 16. března 1995
Původní název: Rennschwein Rudi Rüssel
Režie: Peter Timm
Scénář: Ulrich Limmer, Uwe Timm, Peter Timm
Produkce: Hanno Huth, Günter Rohrbach, Stefaan Schieder
Hudba: Detlef Petersen
Kamera: Fritz Seemann
Společnost: Royal Film, Senator Film Produktion
Natáčeno: Duisburg, North Rhine – Westphalia, Německo / Hamburg, Německo

 

Hrají: Ulrich Mühe (Dr. Heinrich Gützkow), Iris Berben (Almut Gützkowová), Cora Sabrina Grimm (Betty Gützkowová), Constantin von Jascheroff (Tobi Gützkow), Kristina Pauls (Zuppi Gützkowová), Edgar Selge (Dr. Walter), Karl Lieffen (Buselmeier), Angelika Milster (Lisa), Werner Hansch (pořadatel), Nikolaus Paryla (hlídač tábořiště), Walter Buschhoff (profesor Kurt), Péter Franke (opilec), Dagmar Biener (sousedka), Herta Worell (majitel domu), Dieter Brandecker (fotbalový trenér), Marián Labuda (vrátný), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: česky DD 2.0, slovensky DD 2.0, německy DD 2.0
Obraz: barevný, PAL, 16:9
Délka: 97 minut
Region: 2
Typ disku: DVD 5
Přístupnost: 7
{youtube}BX09PvrlUSg{/youtube}