Levné knihy – leden 2007

Hned na první měsíc letošního roku na své zákazníky nachystala splolečnost Levné knihy KMa doslova smršť nových titulů na DVD, CD, CD-ROM a knih. Jako obvykle, za lidové ceny a je z čeho vybírat.

MASAKI KOBAYASHI – VZPOURA
Hrdinou příběhu je stárnoucí samuraj Isaburo. Žije poklidným životem, dokud mu jeho pán nepřikáže aby oženil svého syna Yogora s konkubínou, jež upadla v nemilost i přesto, že vládci porodila syna. Ačkoliv se Isaburo zprvu zdráhá, Yogoro přijme Ichi za ženu a zakrátko se mezi nimi probudí silný cit. Jijich láska starému samuraji vrátí síly a tak když zemře vládcův starší syn a on pošle pro Ichi, aby mu stanula po boku jako matka jeho dědice, Isaburo se pánovi postaví na odpor…
Vydavatel: Filmhouse
Rok vydání: 1967
Cena: 99,–
KIHACHI OKAMOTO: ZBĚSILOST
Bouřlivá léta pádu šógunátu charakterizují nekonečné likvidace nepohodlných osob a konflikty procísařských a šógunátních skupin. Na pozadí těchto událostí prochází jako přízrak smrti muž jménem Rjúnosuke Cuke, jenž ovládá meč s bravurou mistra, ale jehož duše je zlá a krutá. Zůstávají za ním mrtvoly politicky aktivních osob i obyčejných lidí. Ovšem vše souvisí se vším a jeden čin neodvratně ovlivňuje činy druhých. Jedho smrt si přeje stále více lidí, ale je vůbec možné zastavit zosobněné zlo?
Vydavatel: Filmhouse
Rok vydání: 1996
Cena: 99,–
AKIRA KUROSAWA: OPILÝ ANDĚL
Gangstera Matsunagu po šarvátce se znepřáteleným gangem ošetří doktor Sanada, lékař-alkoholik, jenž je doslova „andělem“ pro chudé lidi z předměstí, kde žije. Ten mladému zločinci diagnostikuje tuberkulózu a pokouší se ho přesvědčit, aby se začal léčit. Mezi muži se postupně vyvíjí zvláštní přátelské pouto. Ve chvíli, kdy propustí z vězení bývalého vůdce Matsunagova gangu, nemocný mladík ztrácí svoji pozici i milenku a rozhodne se postavit bývalému šéfovi v souboji na život a na smrt…
Vydavatel: Filmhouse
Cena: 99,– Kč

AKIRA KUROSAWA: NEBE A PEKLO

Kurosawa tentokrát svůj filmový příběh zasadil do období poválečné ekonomické revoluce v Japonsku. Kingo Gondo, úspěšný manažer v obuvním průmyslu se na vrcholu své kariéry stane obětí vydírání. Když zjistí, že únosci místo jeho syna zajali jiného chlapce, ocitá se v nelehké situaci…Musí se rozhodnout, zda obětuje práci, která je pro něj smyslem života nebo dá všanc svoji čest a dobré jméno…Hrají: Toshiro Mifune, Tatsuya Nakadi, Kyoko Kagawa, Tatsyua Mihashi.
Vydavatel: Filmhouse
Cena: 99,– Kč
DINO RISI: ZTRACENÁ DUŠE
Mladý nezkušený Tino přijíždí do Benátek studovat umění. Ubytuje se u vzdálených příbuzných – strýce Fabia a tety Sofie. Zdá se však, že v podkroví domu žije ještě někdo, a sice strýcův šílený bratr. Při pátrání po osudu záhadné bytosti zjistí Tino s přítelkyní Lucií, že s rodinou není vše tak, jak se jeví. Film „Ztracená duše“ patří k nestárnoucím dílům žánru psychologického hororu. Hrají: Vittorio Gassman, Catherine Deneuve, Danilo Mattei, Anicée Alvina a další.
Vydavatel: Levné knihy
Rok vydání: 2006
Cena: 99,–
FRANCOIS TRUFFAUT: ŽENA OD VEDLE
Madame Jouve vypráví příběh Mathildy a Bernarda, který žil šťastně se svou ženou Arlette a jejich synem Thomasem. Jednoho dne se přestěhovala do sousedství dvojice Mathilde a Phillippe Bachardovi. Bernard a Mathilde prožili před lety vášnivý vztah…a ten znovu ožívá. Hrají: Gérard Depardieu, Fanny Ardant, Henri Garcin, Michéle Baumgartner, Roger van Hool, Véronique Silver a další…
Vydavatel: 24Snails.com Media
Rok vydání: 2006
Cena: 99,–
REŽIE: CLAUDE CHABROL: INSPEKTOR LAVARDIN
Inspetkot Lavardin je povolán k případu vraždy místní autority a známého katolického spisovatele v malé vesnici na pobřeží Atlantiku. Lavardin musí při komplikovaném vyšetřování v prostředí plném intrik využít všechny své schopnosti, aby pronikl do mysli svérázných obyvatel vesnice. Nakolik mu práci usnadní či ztíží skutečnost, že vdova po zavržděném bývala jeho přítelkyní? Hrají: Jean Poiret, Jean-Claude Brialy, Bernadette Lafont, Jean-Luc Bideau a další.
Vydavatel: 24Snails.com Media
Rok vydání: 2006
REŽIE: TOSHIYA FUJITA: LADY SNOWBLOOD
Narodila se za chladné zimní noci mezi zdmi ženské věznice. Její umírající matka ji pojmenovala Šurajuki (Krvavý sníh). Byla počata, aby vykonala pomstu na čtveřici zločinců, kteří její matku připravili o čest, manžela a syna. Celé mládí neustále cvičila, aby mohla svůj úkol splnit. Zřekla se všeho ve jménu pomsty, ale přesto její úkol nebude jednoduchý…Tento důmyslně strukturovaný příběh podle komiksu Kazua Koikeho je spojením psotupů experimentální a brakové kinematografie.
Vydavatel: Filmhouse
Cena: 99,– Kč
REŽIE: FRANCOIS TRUFFAUT: JULES A JIM
V Paříži na počátku 20. století se dva přátelé, Jules a Jim zamilují do stejné ženy, přičemž ona žena – Katty – se rozhodne, že tím pravým je Jules. Po světové válce se všichni znovu setkávají v Německu a Katty v sobě objevuje novou lásku, tentokrát k Jimovi…Film vypráví příběh tří přátel, kteří bojují s city a pocity, ale jejichž přátelství je silné a postupem let se ještě umocňuje, neboť naši hrdinové se stávají zkušenějšími a moudřejšími…Hrají: Jeanne Moreau, Oskar Werner a Henri Serre.
Vydavatel: 24Snails.com Media
Rok vydání: 2006
Cena: 99,– Kč