DVDMAG 2007/07 – Biznis, Konec sezóny

Časopis DVD MAG vyšel tentokrát jako dvojčíslo. Tomu také odpovídá počet DVD příloh, které jsou dvě. Na svých stránkách se DVD MAG ostatně prezentuje, jako jediný časopis v Česku, nabízející jako přílohu každého čísla dva filmy na DVD. Na veselou notu si moc nepřijdete, protože jde o thriller a drama. Možná si říkáte, proč se nervovat ještě i o prázdninách, není za celý rok těch stresů dost? Ale editoři časopisu, kteří mají na starosti výběr filmových příloh, jsou zřejmě jiného názoru, a tak pro vás připravili filmy Biznis a Konec sezóny.

Biznis

Frankie, mladík na útěku ze špinavého ghetta v jižním Londýně, plánuje svůj útěk a začátky nového života ve slunném Španělsku – přesněji na Costa Del Sol. Vybaven ničím více než jen pár drobnými se vydává na cestu a to aniž by věděl, že tato nepatrná suma ho zavede do lákavého světa bývalého gangstera Charlieho. Dříve než si to sám stačí uvědomit, Frankie dostane více než po čem toužil – je jedním z Charlieho gangu a náhle se ocitá uprostřed světa organizovaného zločinu.

Žánr: Thriller / Drama
Země původu: Velká Británie
Rok vzniku: 2005
Délka: 97 min
Hrají: Danny Dyer, Linda Henry
Režie: Nick Love

 

Konec sezóny

V 50. letech nemá parta tří mladíků do čeho píchnout a tak naplánuje malý vtípek. Vypůjčí si falešné zbraně a rozhodnou se z legrace předvést malé gangsterské divadýlko před bankou. Potíž je v tom, že na stejné místo, ve stejný čas mají zálusk i skuteční lupiči. Řetěz omylů se začne rozmotávat ve chvíli, kdy si parta splete jednoho ze svých se skutečným gangsterem, hlídajícím před bankou. Střet naivních mladíků s ostřílenými kriminálníky má tragické důsledky. Naštvaný Leon, jeden z lupičů, totiž odmítá věřit, že to všechno byla jen náhoda a blbý vtípek. A hodlá svojí pravdu najít, i kdyby měl kvůli tomu přistoupit k nejtěžším formám mučení.

Drama, USA, 1995, 88 min
Hrají: Mickey Rourke, Stephen Baldwin, Sheryl Lee, Jason London, David Arquette
Režie: Paul Warner

Z obsahu časopisu:
NEWS
Filmové novinky a zajímavosti s čerstvým datem výroby
Grindhouse: Auto zabiják
Nebezpečný vraždící maniak si jako zbraň hromadného ničení sexbomb nevybral ani pilu, ani sekeru, ale smrtící bourák. Quentin Tarantino ovšem ví, že některé holky mají pořádně tuhý kořínek…
Lesk a bída Grindhause
Jako Grindhouse byly nazývány filmy natočené bez ohledu na kvalitu s cílem rychlého výdělku, plné šokujících momentů. Podívali jsme se jim v našem tématu trošku na zoubek. Věděli jste například, že Bruce Lee byl svého času hvězdou takovýchto filmů?
Django
Cizinec táhnoucí rakev, Franco Nero a režisér Sergio Corbucci – to jsou stavební kameny legendárního spaghetti-westernu.
Drobty pro rodinu
Lovecká sezóna, Mezi námi zvířaty, Happy Feet, (Ne)šťastně až na věky, Jak jíst smažené žížaly, Pirátova rodinka, Pošťák Pat 2: Stroj na zmrzlinu, Cesty formana Šejtročka, Barbie Fairytopia: Kouzlo duhy.
Texaský masakr: Počátek
Průjezd Texasem se stane osudným čtveřici krásných mladých lidí, kteří zde padnou do rukou šílené rodiny Hewittových a jejich přerostlého svěřence s řetězovou pilou. Prequel slavného remaku slavného hororu.
Přehled aktuálně vydávaných DVD
HD news: novinky ze světa vysokého rozlišení

Hudební DVD, Herní koutek, Přehled DVD půjčoven v ČR
Češi se vracejí bránit Tobruk
České pohádky se vracejí
Mat Damon v Iráku
Harry Potter a Fénixův řád
Simpsonovi ve filmu
Hostel II
Dannyho parťáci 3
Smrtonosná past 4.0
Fantastická čtyřka a Silver Surfer
Tom Horn
Divoké Husy
Voják
Parfém: příběh vraha
Kontra
Králové ro©ku
Krvavá hostina
Žraločí muž
Izolace
Texaský masakr motorovou pilou – počátek
Goyovy přízraky
Casino Royale
Shrek třetí
a mnoho dalšího ze světa filmu…