Blesk – Farma u jezera

Blesk pro ženy završil řadu titulů Danielle Steel, ale od pondělí 29. září 2008 rozjíždí další sérii – tentokrát jde o kolekci Inga Lindström se souhrnným názvem Moře lásky. První na řadě je Farma u jezera v ceně 49,- Kč.

Mladá oděvní návrhářka Eva Winklund se chystá na několikatýdenní poklidnou dovolenou v idylické vesnici Barkhult, kde žije její nejlepší kamarádka Britta. Ta je těhotná a Eva slíbila, že jí pomůže vést její obchůdek a postará se o jeho chod, až bude Britta v porodnici. Evin šéf a životní druh Henning Westerberg ji jen nerad pouští.

Brittin malý obchod drží nad vodou z nemalé části prodej nádherných ručně pletených svetrů z vlny, kterou dodává místní ovčák Gustav Axelsson. Jenže zásoby právě těchto svetrů už docházejí a protože žádná další zásilka vlny není v dohledu, Eva si celou věc vezme na starost a vydá se Axelssonem na jeho odlehlý, idylicky působící statek.

Najde ho ve chlévě zhrouceného bolestí a okamžitě pro něj zavolá pomoc. Když se muž brání tomu, že by měl jít do nemocnice, protože má strach, že se nikdo nepostará o jeho ovce. Eva mu slíbí, že to udělá ona, ačkoli s chovem ovcí nemá vůbec žádné zkušenosti. Axelsson má sice zrovna u sebe na návštěvě dceru, atraktivní, ctižádostivou krásku Monicu, která jinak žije s přítelem Davidem Lilienbergem ve Stockholmu, ale ta nemá zájem o hospodářství. Právě se totiž chystá z Davidem do Chicaga, aby tu naplnila svůj sen o úspěšné kariéře. David však na rozdíl od ní cítí zodpovědnost ke svému budoucímu tchánovi a tak nakonec navrhne, aby Monica odletěla sama, on se postará o statek a pak za ní přiletí až se Gustav vrátí z nemocnice.

Situace se nečekaně zkomplikuje, když se David setká z Evou. Je z toho totiž láska na první pohled. Oba vědí, že se taková láska vůbec nehodí do jejich životních plánů, ale nedokáží odolat vzájemné přitažlivosti, zejména když je spojuje snaha udržet v chodu ovčí farmu. A přestože musí čelit celé řadě potíží a komplikací, prožijí spolu nádherné chvíle. Dřív nebo později se však musí postavit skutečnosti a učinit obtížné rozhodnutí. Ta chvíle přijde, když se Monica vrátí z Chicaga a objeví se také Henning Westerberg, aby si Evu odvezl.

Zadní strana

Žánr: Romantický / Drama

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2004

Délka:  89 minut

Původní název: Inga Lindström – Die Farm am Mälarsee

Světová premiéra: 31. října 2004 (epizoda 1 sezony 2 TV série)

Režie: Karola Meeder

Scénář: Christiane Sadlo

Produkce: Herbert Häußler, Ronald Mühlfellner

Hudba: Richard Blackford

Kamera: James Jacobs

Společnost: Bavaria Film

Hrají: Florentine Lahme (Eva Winklundová), Hardy Krüger Jr. (David Lillenberg), Janette Rauch (Malin Martenssonová), Carolin Fink (Sonja), Luise Bähr (Britta Martenssonová), Maike Bollow, Tor Dickson (Peter Martensson), Andreas Herder (Henning Westerberg), René Hofschneider (Arzt), Pierre Semmler, Karl Heinz Vosgerau (Gustav Axelsson), Katja Woywood (Monica Axelssonová)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný