ABC – UFO: Aftermath

 

Hra UFO: Aftermath kombinuje rozsáhlou globální strategii s napínavými taktickými misemi, které spojuje dohromady podmanivým příběhem and a strategickým, RPG přístupem k vývoji všech vojáků, jejich vlastností a dovedností. Vychází 6. listopadu 2008 v edici časopisu Abc a cena bude 37,- Kč.  

 

Obrovská kosmická loď se pozítří přiblíží k planetě Zemi. Tiše a hrozivě se bude vznášet nad světem a začne vypuštět obrovské mraky spór do horních vrstev atmosféry. Rychle se rozšiřující spóry brzo zatmí oblohu a na dlouho zastíní slunce. V budoucnu se bude toto období bude nazývat "Šero".

Ve chvíli kdy dosáhly kritického množství v atmosféře, začaly spóry pršet z nebe a po několika dnech začaly zanášet ulice a vodní plochy, dusit lidi zavřené ve svých domovech a zaživa pohřbívat zvířata v divočině. V období "Soumraku", jak bude nazýváno, bude většina vyšších forem života vyhubena.

V období Šera byla reakce lidí téměř nulová. Vlády zvolily opatrnost před agresí a aniž by se jim podařilo postřehnout jak rychle se jejich konec blíží, byly pohřbeny spolu s těmi, kterým vládly. Někteří lidí nicméně přežili uzavřeni v podzemních základnách se zásobami vzduchu a potravin. Po několika týdnech začaly spóry mizet. Rozpouštěly se a vsakovaly do půdy. Svět vypadal opět bezpečně, alespoň na krátkou dobu. To je okamžik, kdy do děje vstupujete vy. Musíte seskupit zbylé lidi na planetě, zjistit, co se stalo a, když to půjde, pomstít se.

Minimální požadavky:
Operační systém:    Windows 98/2000/XP
Procesor:    Pentium III 500 MHz
Paměť:    128 MB RAM
Grafická karta:    GeForce 2 MX s minimálně 32 MB RAM
Zvuková karta:    DirectX certifikovaná zvuková karta
Pevný disk:    1.25GB místa na disku
CD ROM:    DVD ROM
Ostatní:    MS DirectX® 8.0

Doporučené požadavky:
Procesor:    Pentium III 1 GHz
Paměť:    256MB RAM
Grafická karta:    GeForce 3 s 64 MB RAM