Hnutí DUHA partnerem projektu HOME

SPI international v České republice uvede ve světové premiéře dne 5. června  unikátní filmový projekt Home. Filmový dokument otevírá nový pohled na globální environmentální problémy, které se nevyhýbají ani České republice. Hnutí DUHA přivítalo možnost toto netradiční kinematografické dílo prezentovat na několika letních festivalech.

Film HOME je součástí rozsáhlého a dlouhodobého projektu autora Yanna Arthus-Bertranda. Upozorňuje na mnohé problémy, kterým musí lidstvo čelit. Jedním z nich je i otázka globálních změn klimatu. Dílo si neklade za cíl najít recept k jejich řešení, nabádá však k zamyšlení nad výzvami, které před námi stojí. Film bude distribuován do kin v celé republice. Návštěvníci vybraných festivalů budou mít možnost dílo zhlédnout i v rámci ambiciózní kampaně Hnutí DUHA s názvem Velká výzva.

Hnutí DUHA prosazuje po vzoru Velké Británie nový zákon, který závazně stanoví, že Česká republika bude snižovat exhalace skleníkových plynů o 2 % ročně – krok po kroku, rok po roku. Rozhýbe tak investice do moderních zelených řešení, jako je zateplování domů, čistá energie, pohodlná veřejná doprava, místní potraviny nebo snadná recyklace. Moderní, zelené technologie srazí český příspěvek ke globálnímu znečištění, posílí ekonomiku a sníží účty rodinám i závislost na dovozu energie.