Filmexport Home Video – NASA – Odtajněné archivy 1 – Objevné lety

Kdo si ještě dnes vzpomene, že pod hlavičkou Filmexport Home Video vycházely především DVD s filmy pro pamětníky? Dnes, v pátek 29. května 2009, se objevilo první DVD ze série pětidílného dokumentu NASA – Odtajněné archivy – Objevné lety, opět za 49,- Kč.

 

  

Vydejte se daleko za horizont a do budoucnosti letectví díky dosud nebývalému přístupu do zákulisí Střediska leteckého výzkumu Americké národní agentury pro letectví a vesmír v Drydenu. Vychutnejte si nikdy nezveřejněné záznamy zkušebních letů prvního nadzvukového letounu X-1 i nejnovějšího bezpilotního hypersonického stroje typu X-43.

 

Ať už jsou testována bezkřídlá "vztlaková tělesa" či hypersonické raketové letouny, nejmodernější počítačová grafika a exkluzivní videozáznamy vás posadí do první řady přímo na ranvej Střediska leteckého výzkumu v Drydenu. Zažijete nebezpečné dobrodružství s průkopnickými zkušebními piloty, kteří posunují letové hranice, aby dosáhli okraje vesmírného prostoru a ještě dál. Inženýři NASA se vydávají dál cestou do velkého neznáma, jež započala raketovým letounem typu X-15 a pokračuje supermoderní futuristickou vesmírnou lodí Orion s pilotovaným modulem.

 

Žánr: Dokument

Délka: 48 minut

Původní název: NASA´s X-Files – Flights of Discovery

Výroba: Mike Petro

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný