North Video – Mrtvá ve vodě

V novinách se objevil v přehledech titulů North Video na čtvrtek 26. listopadu 2009 za 49,- Kč film Mrtvá ve vodě, další z těch, na které nebyl ani trailer, ani upoutávka na webu. Tudíž zase střílíme naslepo. Snad tedy televizní příběh, ve kterém se známý advokát zamiloval do své krásné sekretářky a jeho šťastné lásce stojí v cestě už jen manželka. Rozhodne se zbavit se jí rafinovaným způsobem, ale po každém zločinu následuje trest… Dokonalá vražda přece neexistuje?

Psychologicky laděný detektivní příběh o klasickém manželském trojúhelníku.

 

Známý advokát Charlie Deegan se před lety oženil s Olivií, jejíž bohatý otec mu financoval studie a posléze mu pomohl s právnickou praxí. Olivii však každým dnem více nenávidí a když se zamiluje do své půvabné sekretářky Laury Stewardové, začne přemýšlet o tom, jak se manželky zbavit a získat její majetek (podle předmanželské smlouvy by v případě rozvodu o peníze přišel).

 

 

Jako schopný advokát ví, že dokonalý hrdelní zločin vlastně neexistuje, a proto vymyslí takový způsob "zmizení" Olivie, který by nikdo nespojoval s vraždou. Provokativně naváže poměr s afektovanou a nepříjemnou Victorií Hainesovou, která mu už dávno projevovala přízeň, ale jeho vůbec nezajímala.

 

 

Ukazuje se s ní na veřejnosti, aby se to Olivie dověděla, a pak na znamení pokání pozve Olivii, aby strávili na samotě u jezera společný víkend. Při romantickém nočním koupání ji utopí a mrtvolu i s autem shodí do jezera. Laura vydávající se za Olivii se ubytuje ve známé rekreační oblasti a podle plánu má odtamtud po týdnu v předstíraném spěchu odjet tak, aby si co nejvíce lidí jejího odchodu všimlo. Jenomže Charlieho vyhledá poručík Frank Vaness se zprávou, že se našla mrtvola jeho ženy – ovšem na prosektuře leží Laura. A Victorie má Charlese pevně v rukách…

 

 

Průměrně hodnocený snímek s údajně slušnou porcí černého humoru a nezapomenutelnou topící scénou.

 

Zadní strana obalu

Žánr: Thriller / Krimi / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 87 minut

Původní název: Dead in the Water

Světová premiéra: 4. prosince 1991 – USA

Režie: Bill Condon

Námět: Harry Whittington (román "Web of Murder")

Scénář: Eleanor Gaver, Robert Seidenberg, Walter Klenhard

Produkce: Michael Scott, Dan Wigutow

Hudba: Philip Giffin

Kamera: Paul Murphy

Střih: Virginia Katz

Kostýmy: Grania Preston

Společnost: Kevin Bright Productions / MCA Television Entertainment

Hrají: Bryan Brown (Charlie Deegan), Teri Hatcher (Laura Stewartová), Anne De Salvo (Olivia Deeganová), Veronica Cartwright (Victoria Hainesová), Seymour Cassel Lt. (Frank Vaness), Pruitt Taylor Vince (Lou Rescetti), Anna Levine (Edie Meyersová), Ron Karabatsos (Mike Welch), Daniel Reichert (Jack Homelin), Tim Haldeman (prokurátor), Tom Wright (hotelový úředník), Ralph Oliver (člen poroty), Eric Christmas (soudce Griffin), Michael Kaufman (neurochirurg), C. H. Evans (manažer), Jo Farkas (manažerova žena), Jack Orend (koroner), Ernie Lively Brown (církevní hodnostář), Brent Hinkley (strážce jezera), Wolf Wirth (číšník), a další

 

Údaje o DVD:

 

Opět nemilé překvapení, zase jen dabing. 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky  

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (1,33:1)

Bonus: z naší nabídky, nejen pro nejmenší