Vapet vás baví – Blázni ze Saint-Tropez

V novém roce Vapet zachoval i edici Vás baví a tak ve čtvrtek 7. ledna 2010 očekávejme komedii Blázni ze Saint-Tropez za 48,- Kč. Pokračování legendární francouzské komedie Les randonneurs. I deset let po památné cestě po Korsice jsou Nadine, Cora, Louis a jeho bratr Mathieu stále nejlepší přátelé. A proto se také rozhodnou, že spolu opět stráví dovolenou…  

Hmm, tak žádného legendárního předchůdce neznám, a aktuálně uváděný film se dá dohledat pouze pod názvem Výlet do Saint Tropez.

 

 

Mají namířeno na pláže a bulváry Saint-Tropez, jednoho z neslavnějších letovisek Francouzské riviéry, kde je nejen krásně, ale taky to tam pořádně žije. Tahle dovolená prostě nebude mít chybu!

 

 

A co by to bylo za retro setkání, kdyby ho nebyl účasten i Eric, který skupinku před deseti lety na Korsice prováděl. A mimochodem právě Eric se v Saint-Tropez cítí jako doma a opět je připraven být přátelům tím nejlepším průvodcem.

 

 

Jedna chybka se ale vloudí hned na začátku. Ubytování není nic moc a vyjít z pokoje na balkón vyžaduje trochu akrobacie. Ale co, hlavně že mají dovolenou, kterou si všichni chtějí užít. Jen jestli zůstane jenom u téhle jedné chyby… Prázdniny plné průšvihů a omylů mohou vypuknout.

 

 

Diváci neurčití:

 

Bylo to docela zajímavý, komedie to ale není. V podstatě to byly záběry z dovolený pro horních deset tisíc.

 

Opalují se na pláži, užívají si vyjížďky na jachtě, účastní se večírků, užívají si milostných okouzlení, zkrátka typické prázdniny, kde skutečně toho o moc víc, než jsem zde popsal, nenajdete. Sice je tato pohoda občas vystřídána telefonáty znepokojeného manžela jedné z účastnic této dovolené, ale jinak idyle nic nebrání. Film opravdu vhodný především pro diváky, kteří se chtějí podívat, jak také může vypadat dovolená někoho jiného. Skoro by se dalo říci, že tady vlastně ani není příliš co hodnotit.

 

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2008

Délka: 102 minut

Původní název: Les Randonneurs a Saint-Tropez

Světová premiéra: 9. dubna 2008 – Francie, Belgie

Režie: Philippe Harel

Scénář: Eric Assous, Sylvie Bourgeois, Philippe Harel

Produkce: Adeline Lecallier

Hudba: David Hadjadj, Jérôme Rebotier (Labo Orchestra)

Kamera: Laurent Machuel

Střih: Julie Clemencin

Společnost: K2 SA / Lazennec Films

Hrají: Karin Viard (Coralie), Géraldine Pailhas (Nadine), Benoît Poelvoorde (Éric), Vincent Elbaz (Mathieu), Philippe Harel (Louis), Cyrielle Claire (Tiffany), Alain Guillo (Jean-Jacques), Sacha Bourdo (Miguel), Yann Babilée (Peter Wagner), Gio Iera (Marco), Philippe Lefebvre (Hervé), Philippe Caroit (Paul Herbert), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný