Vapet pro každého – Božská relikvie

Vapet se v úterý 25. ledna 2011 opět vrací do bezpečných asijských vod a nabídne v ediční řadě Pro každého další film s Jackie Chanem Božská relikvie v digipacku za 69,- Kč. Opět vás pobaví svými bravurními kung-fu scénkami i svérázným smyslem pro humor.

Hlavním hrdinou je dobrodruh a hledač pokladů Jackie, známý jako Asijský jestřáb, který si nedělá velkou hlavu s dodržováním zákonů. Během jedné ze svých cest v jednom starobylém pouštním městě objeví a "získá" několik částí vzácného středověkého brnění, které obratem prodá na aukci sběratelům. Netuší, že jde o část výzbroje patřící bohům.

 

Artefakty odkoupí krásná tajemná žena, ale dříve než hrdina stačí zjistit její totožnost, dostane zprávu, že byla unesena jeho přítelkyně Lorelei, nyní družka jeho přítele Alana. Ten Jackieho požádá o pomoc, kterou hrdina nemůže odmítnout.

 

Vzápětí vyjde najevo, že obě události spolu souvisejí. Strážci se svého pokladu totiž nehodlají vzdát jen tak a unesli nebohou Lorelei, aby Jackieho přinutili zbraň vrátit. Patří k příslušníkům zločinecké bandy, vydávající se za náboženskou sektu a mající mimořádný zájem o brnění nazývané "boží ochrana", jehož součásti Jackie prodal.

Jackie má před sebou nelehký úkol. Musí najít tajemnou krásku May Banonovou, která brnění vlastní, ale také zachránit Lorelei. Čekají na něho různé nástrahy: číhají na něj odvážné amazonky a zlý čaroděj. Jackie využije nejen své mimořádné znalosti bojového umění, ale také záhadné brnění.

Potisk DVD 

Mezi 60 až takřka 80 procenty, přesto čeští komentující poměrně skeptičtí: Tak trochu Star Wars, tak trochu Indiana Jones. Vcelku zábavný a vtipný akční film, prostě jako téměř vždy – gumový Jackie, solidní choreografie, pár nezapomenutelných soubojů. děsivá hudba. Už natočil lepší věci…

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Film se už v prodeji objevil kdysi dávno díky maďarskému vydavateli Klub Publishing, tehdy ale obsahoval podle obalu anglickou, českou a maďarskou zvukovou stopu.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Akční / Dobrodružný

Země původu: Hong Kong / Jugoslávie

Rok vzniku: 1986

Délka: 90 minut (1:29:53)

Původní název: Long xiong hu di / Armour of God

Světová premiéra: 21. ledna 1987 – Hong Kong

Režie: Jackie Chan, Eric Tsang

Scénář: Jackie Chan, John Sheppard, Edward Tang

Produkce: Lam Chua, Leonard Ho

Hudba: Michael Wandmacher

Kamera: Bob Thompson, Arthur Wong

Společnost: Golden Harvest Company / Golden Way Films Ltd. / Jadran Film / Paragon Films Ltd.

Natáčeno: Maroko / Motovun, Chorvatsko, Jugoslávie / Paříž, Francie / Filipíny / Španělsko / Vídeň, Rakousko / Záhřeb, Chorvatsko, Jugoslávie

Hrají: Jackie Chan (Asijský jestřáb, Jackie), Alan Tam (Alan), Rosamund Kwan (Lorelei), Lola Forner aka Maria Dolores Forner (May Banonová), Bozidar Smiljanic (Bannon), Ken Boyle (velký kouzelník), John Ladalski (vůdce lámů), Robert O’Brien (čarodějný doktor), Boris Gregoric (muž na aukci), Alicia Shonte (bojovnice), Vivian Wycliffe (bojovnice), Stephanie Evans (bojovnice), Linda Denley (bojovnice), Marcia Chisholm (bojovnice), William Williams (bojovník), Anthony Chan (bubeník), Kenny Bee (zpěvák), Bennett Pang (zpěvák), Clarence Fok Yiu-leung (zpěvák), Carina Lau (zpěvačka), Danny Yip (zpěvačka), Dragomir Stanojevic-Bata Kameni, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: pouze upoutávky na další tituly na začátku DVD