Hollywood Classic Entertainment – Dobyvatel

Hollywood Classic Entertainment v digipackové edici FilmParáda v úterý 1. února 2011 nabídne za 99,- Kč výlet do historie prostřednictvím historického velkofilmu Dobyvatel. Vládce největší říše světa, kterému přezdívali Modrý vlk.

Vždy udeř první!

 

Na začátku bylo sjednocení mongolských kmenů do jednoho národa a na konci útok na Velkou čínskou zeď i celou císařskou dynastii Jin. Fascinující osud Temüdžina, jenž se stal slavným Čingischánem, ožívá ve výpravném historickém snímku!

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Scénář podle literární předlohy dal vzniknout filmu, jehož výroba stála v přepočtu 30 miliónů dolarů. Natočen byl v průběhu čtyř měsíců v roce 2006 v Mongolsku za pomoci více než 27.000 komparsistů a 5.000 příslušníků mongolské armády.

Vnitřek obalu 

Domácí zdroje zatím bez hodnocení a komentářů, rottentomatoes.com dávají 57,  imdb.com eviduje přes 60 procent: Film je bohužel historicky velmi nepřesný, jak v čase, tak v postavách. A Japonci nikdy nebudou vypadat jako Mongolové… Film občas nechtěně působí díky prozápadnímu scénáři jako mýdlová opera. V žádném případě ale není nudný, už jen kvůli nádherným exteriérům. Jen střídání dramatických bitev (které zjevně nejsou tvořeny počítačem) a melodramatických meziher je při použité stopáži až ubíjející. Příběh je vyprávěn ze zajímavého úhlu tří nejdůležitějších žen v Temüjinově životě – jeho matky, manželky a spolubojovnice-milenky.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama / Historický

Země původu: Japonsko (dle většiny zdrojů i Mongolsko)

Rok vzniku: 2007

Délka: 136 minut

Původní název: 蒼き狼 地果て海尽きるまで / Aoki Ôkami: chi hate umi tsukiru made

Světová premiéra: 3. března 2007 – Japonsko

Režie: Shin’ichirô Sawai

Námět: Seiichi Morimura (román "Chi hate umi tsukiru made: shôsetsu Chingisu Hân")

Scénář: Takehiro Nakajima, Shoichi Maruyama

Produkce: Ryuhei Chiba, Minoru Ebihara, Rika Hayashi, Haruki Kadokawa, Katsuhito Matsuura, Yutaka Okada, Akihiko Ôsugi, Yoshiaki Tokutome

Hudba: Tarô Iwashiro

Kamera: Yonezô Maeda

Střih: Akimasa Kawashima

Společnost: Avex Inc. / Kadokawa Haruki Jimusho / Shôchiku Eiga

Natáčeno: Mongolsko / Čína

Hrají: Takashi Sorimachi (Temüjin/Čingischán), Rei Kikukawa (Börte), Mayumi Wakamura (Hoelun), Ken’ichi Matsuyama (Jochi), Yoshihiko Hakamada (Khasar), Eugene Nomura (Bo’orchu), Go Ara (paní Kulan), Takahiro Araki (Chimbe), Kachiwo Endo (Todoen Gilte), Yusuke Hirayama (Jamuqa), Naoki Hosaka (Yesügei Ba’atur), Sosuke Ikematsu (mladý Temüjin), Satoshi Jinbo (Thargtai), Ryô Karato (Yeke Chired), Shunsuke Kariya (Charaka), Koyuki, Hiroki Matsukata (Toghrul Khan), Kairi Narita (Bergdai-Belgutei), Takuya Noro (Chilaun), Rihoko Eri Shimomiya (Temulen), Togo Shimura (Munlik), Ami Takeishi (Börte v mládí), Masahiko Tsugawa (Khequchu), Shohei Yamazaki (Bekhter), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 japonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: upoutávky na začátku disku

Další DVD, které ve WMP neukazuje korektně časové údaje a neumožňuje plynulý pohyb po časové ose.