Hollywood Classic Entertainment – Specialista

Těžko soudit, zda je to jen pouhá náhoda, že se od různých vydavatelů ve stejných termínech scházejí tituly stejného žánru. A tak zatímco z jedné strany přijíždí jeden nepoměrně známější drsný hrdina, v ediční řadě Filmopolis představí Hollywood Classic Entertainment ve středu 2. února 2011 za 99,- Kč jiný, daleko méně známý western Specialista. Výprava za spravedlností.

Pistolník Hud přijíždí do města Blackstone, aby zjistil, proč zemřel jeho bratr Charlie. Ten byl lynčován za domnělou zpronevěru peněz v bance. Hud chce očistit bratrovo jméno a zjistit, kdo za celou věcí stojí a kam se peníze ztratily.

 

 

  

Ve svém pátrání však narazí na celou řadu překážek… Místní šerif trvá na tom, že v městě nikdo nebude nosit zbraň. Zákaz ale nerespektují i někteří obyvatelé Blackstonu, protože se obávají Hudovy pistolnické pověsti a útoku mexického bandity El Diabla.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Jen pro připomenutí, režisér má za sebou celou řádku titulů tohoto žánru, ale točil nejen westerny: Django; Kdo najde přítele, najde poklad; Superpolda; Sudá a lichá; Tři tygři proti třem tygrům, Zločin a la Neapol.

Potisk DVD 

Od 65 do 75 procent: Solidní western, ale na majstrštyk Velké ticho to nemá.

Zadní strana 

Žánr: Western

Země původu: Itálie / Francie / SRN

Rok vzniku: 1969

Délka: 99 minut (1:39:00)

Původní název: Gli specialisti

Světová premiéra: 26. listopadu 1974 – Itálie

Režie: Sergio Corbucci

Scénář: Sabatino Ciuffini, Sergio Corbucci

Produkce: Sergio Corbucci

Hudba: Angelo Francesco Lavagnino

Kamera: Dario Di Palma

Střih: Elsa Armanni

Kostýmy: Enrico Job

Společnost: Adelphia Compagnia Cinematografica / Les Films Marceau / Neue Emelka

Natáčeno: Cortina d’Ampezzo, Belluno, Veneto, Itálie

Hrají: Johnny Hallyday (Hud / Brad), Françoise Fabian (Virginia Pollywoodová), Sylvie Fennec (Sheba), Gastone Moschin (šerif), Mario Adorf (El Diablo), Serge Marquand (Boot), Angela Luce (Valencia), Mario Castellani (soudce Ham), Remo De Angelis (Romero), Riccardo Domenici (MacLane), Renato Pinciroli (Lord), Lucio Rosato (zástupce Cabot), Andrés José Cruz Soublette (Rosencrantz), Gabriella Tavernese (apačka), Stefano Cattarossi (Kit), Christian Belegue (Buddy), Ettore Arena, Pietro Ceccarelli, Franco Marletta, Brizio Montinaro, Gino Pernice (gambler), Riccardo Pizzuti (rváč), Mimmo Poli (barman), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, 2.0 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný