Sony – Provinilá srdce

Dalším těžko vystopovatelným filmem, který Sony avizuje ve středu 2. února 2011, jsou Provinilá srdce za 60,- . Další souhrn krátkých filmových povídek. Život na hraně – a za ní… V hlavní roli srdce a jeho schopnost milovat a nenávidět.

Šest povídek o srdci a o tom, co způsobuje, že krvácí… O lidech, tradicích, rodině, rozhodnutích a svobodě.

Charlie Sheen a Anna Faris – epizoda "Spelling Bee"

Eva Mendes – epizoda "Outskirts"

Kathy Bates – "The Ingrate"

Stellan Skarsgård – epizoda "Torte Bluma"

Julie Delpy – epizoda "Notting Hill Anxiety Festival"

Imelda Staunton – "Ready"

Zdroje jsou o tomto titulu velmi skoupé, navíc se silně rozcházejí. Kupodivu v domácích zdrojích lze alespoň pár slov najít, když identifikujete titul pod názvem 3 plus 3.

Šesti rozdílných dramatických příběhů. V prvním, nazvaném Spelling Bee, jenž se odehrává na soutěži ve vyslovování, se budete moci setkat s Charlie Sheenem, v druhém (Outskirts) pak s půvabnou Evou Mendesovou, jež se poté, co jí vypoví automobil službu, ocitá sama uprostřed latinskoamerické periferní čtvrti v Los Angeles. Třetí příběh se jmenuje The Ingrade a jeho hlavní postavou je Rus, který žaluje Spojené státy za to, že mu neumožnily stát se filmařem a prožít tolik slibovaný „americký sen". Čtvrtý příběh nese název Torte Bluma (podle některých zdrojů jde o vztah vídeňského Žida a velitele koncentračního tábora) a pátý se jmenuje Nothing Hill Anxiety Festival – mladá žena, kterou hraje Julie Delpyová, v něm chce konečně poznat štěstí. Hrdinkou posledního příběhu, nazvaného Ready, je pak postarší žena, jež se musí vypořádat s osudem člověka, který ví, kdy zemře…

Tak po vydání pro porovnání i text z obalu:  

V šesti příbězích se rozvíjejí dramata i vášně, ztráty i nečekané objevy – jak také jinak, když jejich ústředním motivem je srdce a jeho schopnost milovat i nenávidět. Sledujeme příběh z předměstí Los Angeles, když je mladá atraktivní žena nucena čelit nesnázím s neznámým Mexičanem. Naopak plné humoru je vyprávění, v němž neúspěšný filmař, který přišel do Ameriky, žaluje její vládu kvůli "nefungujícímu americkému snu". Skutečné drama nastává v příběhu zasazeném do koncentračního tábora, kde nelidské podmínky obnažují lidské charaktery až na kost. V dalším příspěvku vidíme mladou ženu, která má jako v pohádce úplně vše – a přece ji tento svět netěší. Závěrečné vyprávění, zachycující jinou ženu vypořádávajícíc se s prokletím, jež po generace užuje její rodinu, bere dech svou hloubkou.

Bez jakéhokoli komentáře na imdb.com 60 procent.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005 nebo 2006

Délka: 105 nebo 180 minut

Původní název: Guilty Hearts

Světová premiéra: 5. listopadu 2005 nebo 2006 – USA

Režie: George „Gargurevich" Augusto, Savina Dellicour, Phil Dornfeld, Ravi Kumar, Benjamin Ross

Scénář: George „Gargurevich" Augusto

Produkce: George „Gargurevich" Augusto, Thomas Bannister, Josie Law, Dominic Norris, Stephen Sacks, Peter Soldinger

Hudba: James Bird, Peter Fox, Gabriel Mann, Quentin Thomas

Kamera: Robert Bennett, Simon Chaudoir, Jeffrey Kelly, Tanja Koop, Igor Martinovic, Robert M. Stevens

Společnost: SXM

Hrají: Kathy Bates (soudkyně), Julie Delpy (Charlotte), Andrea Di Stefano (nevděčník), Anna Faris (Jane Conellyová), Frank Gallegos (Fransico), Eva Mendes (Gabriella), Harriet Rogers (mladá Charlotte), Charles Rubendall (důstojník SS), Charlie Sheen (sám sebe), Stellan Skarsgård (Stangl), Shane Snipes (důstojník SS), Imelda Staunton (Naomi), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky  

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný