Hollywood Classic Entertainment – Maigret klade past

V ediční řadě Filmopolis představí Hollywood Classic Entertainment ve středu 9. února 2011 za 99,- Kč opět jeden vzácný kousek pro pamětníky, přichází Jean Gabin v klasické kriminálce Maigret klade past. Napínavá krimi s brilantními hereckými výkony.

Herecká hvězda Jean Gabin září v hlavní roli proslulého Maigreta!

V pařížské čtvrti Marais byly krátce po sobě zavražděny tři ženy. Zločiny se odehrávají vždy v noci, když oběti byly na cestě kolem jednoho řeznictví. Na místě činu zůstane pokaždé mrtvola s roztrhanými šaty. Maigret případ převzal, a rozčílilo ho, že právě v té chvíli zločinec zabil čtvrtou oběť. Má za úkol nejen najít vraha, ale především zbavit pařížské ženy strachu. Atmosféra strachu narůstá a komisař Maigret chystá léčku, aby konečně zabijáka dopadl.

Film vznikl v režii slavného tvůrce Jeana Delannoye, který v té době sklízel mimořádné úspěchy se snímky různých žánrů. K natočení Maigreta použil literární předlohu slavného Georgese Simeona, na scénáři se podílel zručný tvůrce dialogů Michel Audiard, v hlavní roli zazářil Jean Gabin, který se k postavě komisaře vrátil později ještě dvakrát, za zmínku stojí také účast začínající Annie Girardot.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Film patří ke standardně kvalitním zástupcům kriminálního žánru francouzské kinematografie padesátých let se zjevnými odkazy k americkému prototypu „noir“ filmů. Titul vznikl ve francouzsko-italské koprodukci a natáčení probíhalo od července do září 1957. Francouzská premiéra proběhla 29. ledna 1958 a film zaznamenal značný úspěch – v kinech jej viděly více než tři milióny diváků.

Potisk DVD

Od 70 do 85 procent: Nejlepší Maigret, není co dodat. První liga francouzské kriminálky.

Zadní strana

Žánr: Krimi / Drama

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1957

Délka: 114 minut (1:54:01)

Původní název: Maigret tend un piège / Il commissario Maigret

Světová premiéra: 29. ledna 1958 – Francie

Režie: Jean Delannoy

Námět: Georges Simenon

Scénář: Jean Delannoy, Rodolphe-Maurice Arlaud, Michel Audiard

Produkce: Jean-Paul Guibert

Hudba: Paul Misraki

Kamera: Louis Page

Střih: Henri Taverna

Společnost: Intermondia Films – Paris / Jolly Film – Rome

Natáčeno: Studios Eclair, Epinay-sur-Seine, Seine-Saint-Denis, Francie

Hrají: Jean Gabin (divizní komisař Jules Maigret), Annie Girardot (Yvonne Maurinová), Olivier Hussenot (Lagrume), Jeanne Boitel (Louise Maigretová), Lucienne Bogaert (madam Veuve Adèle Maurinová), Jean Debucourt (Camille Guimard – policejní ředitel), Guy Decomble (Mazet), Paulette Dubost (Mauricette Barberotová), Jacques Hilling (lékař), Hubert de Lapparent (soudce Coméliau), Jean-Louis Le Goff (Goudier), Pierre-Louis (novinář Rougin), Gérard Séty (Georges „Jojo“ Vacher), Jean Tissier (pařížský novinář), André Valmy (inspektor Lucas), Lino Ventura (inspektor Torrence), Amédée (inspektor Alfonsi), Louis Bugette (policista Simoni), Charles Bouillaud (inspektor Monclare), Dominique Davray (Marguerite Juteau), Nadine Basile (policejní asistentka), Georges Lannes (Lieutard), Raphaël Patorni (Janvier), Maurice Sarfati (inspektor Lapointe), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: černobílý PAL DVD9 16:9 (vytvořeno přidáním postranních černých pruhů k obrazu 4:3)

Bonus: upoutávky na začátku DVD