Hollywood Classic Entertainment – Levhart sněžný

Co se dá napsat o dokumentárním filmu, z něhož je znám jen obrázek? Hollywood Classic Entertainment s podporou týdeníku Reflex připravil v digipackové edici na čtvrtek 17. února 2011 za 99,- Kč další z dokumentů BBC Levhart sněžný. Jedna z nejkrásnější a nejvzácnějších velkých koček. Odhalení mýtu.

Odpovím si sám – vlastně téměř nic. Snad by se mohlo jednat o jednu z epizod cyklu The Natural World, která je nejdelší sérií britské televize, fungující již od roku 1967, a na níž participuje David Attenborough. Původní jméno by mohlo být Snow Leopard: Beyond the Myth.

Pak by platil následující text:

Jeskyně hluboko v horách Pákistánu jsou jedním z posledních útočišť sněžného leoparda – nejvzácnější a nejkrásnější ze všech velkých koček. Nisar Malik, který vedl expedici, natáčející v roce 2004 vůbec první film o sněžném leopardovi v divočině, byl tímto zvířetem uchvácen a proto se rozhodl pomáhat při záchraně velmi ohroženého druhu. Vrátil se zpět a spolu s kameramanem Markem Smithem dva roky natáčel každodenní život této šelmy. Cesta za poznáním objevuje krásu a klid na místech, která byla Nisarovi popsána jako velmi nebezpečná až ďábelská. Film nabízí úchvatnou cestu za poznáním neznámé části světa.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Asi se jedná o kvalitní dokument, warez je plný BR ripů…

A mohu si významně poklepat na rameno, uhádl jsem správně:

Hluboko v nitru pákistánských hor se skrývají poslední zbytky populace nesmírně vzácných levhartů sněžných. Nisar Malk, bývalý zpravodaj, zasvětil svůj život ochraně tohoto jedinečného druhu. Spolu s ním se vypravte do odlehlých míst, kde se odhaluje majestátní krása hor a jejich nádherných obyvatel – levhartů.

Zadní strana

Žánr: Dokumentární

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2008

Délka: 49 minut (48:49)

Původní název: Snow Leopard: Beyond the Myth

Společnost: BBC Natural History Unit

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a kapitol

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný