Europe Production – Zahni, kde můžeš

Podle čerstvé informace vydavatelství Europe Production posílá na pulty další titul, v úterý 22. února 2011 by měla dorazit komedie Zahni, kde můžeš, cena 69,- Kč.

Sto mil od domova se prý nevěra nepočítá. Zkuste se přesvědčit…

 

 

 

Tři obchodní zástupci, kteří jedou na dvoutýdenní seminář do Kalifornie, si to pořekadlo zvolí za hlavní heslo své cesty. Manželkami odhalené cizoložství, ale brzy přestane být tím hlavním problémem, který jim při jejich záletech hrozí. Neodbytné milenky na jednu noc, mrtvoly ve vanách a smůla přilepená na paty představují mnohem závažnější starosti. Když se něco pokazí, tak pořádně. To zní jako mnohem přesnější heslo pro hrdiny téhle černé komedie.

 

 

 

Bobby je poctivec, je dobrým otcem i dobrým manželem. Pracuje jako obchodní prodejce, a tak pravidelně jezdí na školící semináře do Los Angeles. Na cestách ho doprovází jeho šéf Steward a jeho kolega Jerry. Oba zmínění jsou spíše opakem Bobbyho charakteru. Jerry má dokonce zvláštní teorii o tom, že stane-li se nějaká nevěra 100 mil od domova (od manželky), tak se to nepočítá, prostě to neplatí. Bobbyho to nechává klidným do doby, než při jednom ranním tréninku potká sexy Moniku, která mu zcela otevřeně dává najevo, že se jí líbí, a že by s ním ráda měla sex. Bobbyho to sice polichotí, ale odmítne s tím, že má ženu, a tak spolu můžou jít maximálně na kafe. Jenže Monika se jen tak nevzdává a druhý den se mu ozve a domluví si s ním schůzku, na které nakonec Bobby přeci jen podlehne. Co však Bobby neví je to, že byl celou dobu natáčen na videokameru, aby mohl být o den později vydírán. Co je však nejhorší, že tento plán vymyslel jeho parťák Jerry, který potřebuje nutně peníze. Bobby je postaven před šílenou volbu. Buď ihned zaplatí, nebo kazetu uvidí jeho žena. 

 

V této černé komedii ve stylu "Čtyři svatby a jeden pohřeb" herecky dominují Jake Weber, známý z filmu "Seznamte se, Joe Black" a Maria Bello, známá hlavně z filmu "Historie násilí" a z filmu "Odplata", kde si zahrála spolu s Melem Gibsonem. 

 

Pod 60 procent a bez českého hodnocení i komentářů: Není to nic na Oskara, ale herci hrají snad i víc, než jim dovoluje scénář. Takže je vlastně radost se na tohle stokrát omleté téma podívat, obzvlášť jestli občas jezdíte na služební cesty. A Maria Bello za podívání stojí.

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Délka: 98 minut

Původní název: 100 Mile Rule

Režie: Brent Huff

Scénář: Drew Pillsbury

Produkce: Nancy Green-Keyes, Eric Gustavson, Wendi Lampassi, John Nelson, Isabelle Schenkel

Hudba: Tor Hyams

Kamera: Giovani Lampassi

Střih: Rick Fields

Kostýmy: Jayme Bohn

Společnost: Honeydo / Road Rules Productions

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Jake Weber (Bobby Davis), Maria Bello (Monica), David Thornton (Jerry), Michael McKean (Howard), Nick Chinlund (Paul), Shawn Huff (Katherine Davisová), Alexandra Boyd (Angličkanka), David Dorfman (Andrew Davis), Stephen R. Hudis (taxikář), B. Wayne Hughes (pan Big), Abigail Mavity (Kaitlin Davisová), Michael Monks (C. R. Pullen), Tony Perez (policista), Nicole Rosenfield (pracovnice rezervačního oddělení), Rebecca Tilney (žena na konferenci), Scott ‚Biker Dude‘ Tucker (joger), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky:

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: Trailer, Fotogalerie