Intervideo – Diplomatická imunita

Na pátek 25. února 2011 je připraven další z titulů portálu Intervideo, zřejmě za 69,- Kč se objeví drama Diplomatická imunita. Kde je justice bezmocná…pomsta nezná hranice.

Vojenskou kariéru muže ukončí vražda jeho dcery. Její vrah je propuštěn na základě diplomatické imunity, kterou má. Rozhořčený nad propuštěním jejího vraha vystoupí ze služby a připravuje plán jak pomstít smrt své dcery. Nikdo, žádný úřad, armáda, policie i soudy mu nepomůžou. Ale také ho nikdo nemůže zastavit v jeho plánu. Vypraví se do středoamerické země, odkud vrah pochází. Tam se seznámí s mužem, kterému říkají Kovboj a který obchoduje na černém trhu se zbraněmi. Ve spravedlivé pomstě mu již nic nestojí

 

A po oficiálním textu ještě jedna verze děje:

Po tragickém úmrtí manželky zůstala americkému veteránovi válečného námořnictva Hickelovi jenom milovaná dcera Ellen. Je to půvabné děvče, které se jednoho dne dostane do rukou psychopata, fotografa Klause. Při focení Hermann Ellen znásilní a posléze zavraždí. Hermann, chráněn diplomatickým pasem, bez problémů opouští USA a vrací se zpátky domů do Paraquaye, kde se ukrývá u své matky, v domku zbudovaném jako maličká pevnost. Vztekem a nenávistí posedlý vietnamský veterán Hickel Hermanna pronásleduje. Po zuby ozbrojen začne boj se soukromými žoldáky paraquayského psychopata… Akční snímek natočil producent a režisér Peter Maris, specialista na tento žánr.

 

Hodnocení na imdb.com na půl cestě mezi 40 a 50 procenty, csfd.cz o 10 méně: Klasické béčko s podřadným scénářem, kde se zmínku stojí prsa Fabiany Udenio a Billy Drago v kladné roli.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 95 minut

Původní název: Diplomatic immunity

Světová premiéra: březen 1991 – USA (American Film Market)

Režie: Peter Maris

Námět: Theodore Taylor (román "The Stalker")

Scénář: Randall Frakes, Jim Trombetta, Richard Donn

Produkce: William J. Males, Peter Maris, Harry Shuster, Sonny Vest

Hudba: John Massari

Kamera: Gerald B. Wolfe

Střih: Michael J. Sheridan, Jack Tucker

Kostýmy: Virginia ‚Gini‘ Kramer

Společnost: Fries Entertainment

Natáčeno: Sable Ranch – 25933 Sand Canyon Road, Santa Clarita, Kalifornie, USA

Hrají: Bruce Boxleitner (Cole Hickel), Billy Drago (Kovboj), Tom Bresnahan (Klaus Hermann), Fabiana Udenio (Teresa Escobalová), Christopher Neame (Stefan Noll), Matthias Hues (Gephardt), Sharon Case (Ellen Hickelová), Robert DoQui (Ferguson), Lee de Broux (McManus), Ken Foree (Del Roy Gaines), Robert Forster (Stonebridge), Meg Foster (Gerta Hermannová), J. Marvin Campbell (poručík Strathern), Kenneth Kimmins (Wyler), Rozlyn Sorrell (Landerholt), Robert Miano (Serrano), Mike Vitar (Arturo), Raoul N. Rizik (inspektor), Enrique Sandino (pobočník), Michael Leopard (důstojník L.A.P.D.), Guy Christopher (velvyslanec), Paul Napier (Kinnick), Victor Mohica (prodavač), Eric Fleeks (zákazník), Tonyo Meléndez (policista), Santos Morales (prodavač), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný 4:3

Bonus:

Technická kvalita filmu odpovídá stáří archivu.