Blesk pro ženy – Časy se mění

Repertoár romantiky s logem deníku Blesk pro ženy v podání Hollywood Classic Entertainment začíná připomínat nedělní nabídku. Namísto dřívější červené knihovny či kvalitních adaptací BBC se postupně objevují již dávno vydané filmy. Nejinak je tomu v pondělí 28. února 2011, kdy za 59,- Kč opět z katalogu SPI International přichází titul Časy se mění. Může být první láska zároveň láskou poslední?

Antoine úspěšně podniká ve stavebnictví, realizuje zakázky po celém světě, a nyní v marockém Tangeru dohlíží na stavbu komplexu v bezcelní zóně. Hlasatelka Cecile je vdaná za mladšího lékaře a má s ním syna.

 

Ti dva kdysi byli milenci a Antoine na svou lásku stále nemůže zapomenout. Nikdy se neoženil a v posteli vždy myslel jen na ni. Jejich setkání po třiceti letech je katalyzátorem řady událostí. Na jejich konci stojí zjištění, že celý svět, kultury, města, lidé a jejich vztahy podléhají neustálému pohybu a změnám. Všechno se mění rychleji, než jsou si postavy ochotny připustit.

 

Jednoduchý příběh se složitým pozadím staví na hereckých výkonech Gérarda Depardieuho a Catherine Deneuveové. Techiné svedl tuto dvojici hereckých hvězd dohromady před kamerou již posedmé.

 

Kolem 60 procent: Drama vystavěné na hereckých výkonech ústřední dvojice je drobeno mnoha vedlejšími a ne až tak důležitými motivy.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2004

Délka: 96 minut

Původní název: Les Temps qui changent

Světová premiéra: 8. prosince 2004 – Francie (L’Industrie du Rêve Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 2. května 2002

Režie: André Téchiné

Scénář: André Téchiné, Laurent Guyot, Pascal Bonitzer

Produkce: Bénédicte Bellocq, Paulo Branco, Souad Lamriki

Hudba: Juliette Garrigues

Kamera: Julien Hirsch

Střih: Christian Gasc

Kostýmy: Renee Ehrlich Kalfus

Společnost: Gemini Films / France 2 Cinéma / Centre National de la Cinématographie / Canal+ / TPS Star / Banque Populaire Images 5 / Sofica Soficinéma / Programme MEDIA de la Communauté Européenne / Agora Films

Natáčeno: Ibn Batouta International Airport, Tangiers, Tangier-Tétouan, Maroko / International Free Zone, Tangiers, Tangier-Tétouan, Maroko / Port, Tangiers, Tangier-Tétouan, Maroko / Tangiers, Tangier-Tétouan, Maroko

Hrají: Catherine Deneuve (Cécile), Gérard Depardieu (Antoine Lavau), Gilbert Melki (Natan), Malik Zidi (Sami), Lubna Azabal (Nadia/ Aïcha), Tanya Lopert (Rachel Meyerová), Nabila Baraka (Nabila), Idir Elomri (Saïd), Nadem Rachati (Bilal), Jabir Elomri (Saïd), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: upoutávka