ABCD Video – Krásy Čech, Moravy a Slezska 9 – Západočeské lázně

ABCD video nás ve středu 16. března 2011 za 49,- Kč zavede dalším DVD o krásách Čech, Moravy a Slezska do slavného lázeňského trojúhelníku titulem Západočeské lázně.

Západočeský lázeňský trojúhelník se rozkládá v nejzápadnější části České republiky. Jeho pomyslné vrcholy tvoří známá lázeňská města Karlovy Vary, Mariánské lázně a Františkovy Lázně. Z velké části je součástí chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Jedná se sice o jednu z menších turistických oblastí, která je ovšem díky svám minerálním pramenům světově unikátní. Tradie lázeňské léčby v této oblasti se doplňuje s historickými památkami a širokými možnostmi aktivního odpočinku.

 

Tento film vás zavede do západních Čech, kde se uprostřed lesů nachází několik světoznámých lázní.

 

Navštivte Karlovy Vary, které už ve 14. století založil císař a český král Karel IV. Seznámíte se nejen s kolonádami a léčebnými účinky zdejších pramenů, uvidíte výrobu oblíbené Becherovky i světoznámého skla Moser. Navštívíte nejen místní památky, sportovní areály, okolí města, ale i divadlo a samozřejmě zdejší Mezinárodní filmový festival.

 

Mariánské Lázně patří k nejmladším českým lázním, které zaznamenaly svůj největší rozmach počátkem 19. století. I tady se projdete místy, kteránavštívili králové, císařové, sultáni, významní spisovatelé, hudební skladatelé, vědci a filozofové, kteří zde hledali své zdraví.

 

Potom si prohlédneme Františkovy Lázně, Národní přírodní rezervaci SOOS s muzeem Dějin země a motýlí farmu. Pozveme vás na výlet do Krušných hor s jejich nejvyšším českým vrcholem Klínovcem a naší cestu ukončíme v prvních radioaktivních lázních na světě – v Jáchymově.

 

Kapitoly DVD:

 

01. Karlovy Vary

02. Mariánské Lázně

03. Františkovy Lázně

04. Jáchymov

 

Zadní strana 

 

Údaje o DVD:

Délka: 51 minut 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky, anglicky, rusky, německy  

Titulky: žádné  

Obraz: barevný PAL 4:3 

Bonus: žádný