Filmag horor – Válka King Kongů

Filmag v obálce řady Horor nabídne v digipacku za 99,- Kč ve středu 9. března 2011 film Válka King Kongů. Ostrov lebek hostí hrůzný experiment.

Obří lidoop je zpět! Tentokrát se ocitl v rukou šílených vědců, kteří cynicky využívají jeho nadlidské síly. Navíc na Ostrově lebek není jediným takto zneužívaným exemplářem.

Skupina vědců se vydává na expedici, jejímž cílem je prozkoumat faunu panenského ostrova. V noci je však ze stanu unesena dívka Ursula a kolem zbývající části výpravy se začínají dít podivné věci. Stopy je nakonec přivedou až do podzemní laboratoře, kde přicházejí na kloub zrůdnému experimentu. Několik šílených vědců zde implantuje do mozku goril čidla, díky nimž se jim daří tyto opice plně ovládat. A s jejich pomocí neplánují nic menšího, než ovládnou svět.

Ukázka kvality obrazu

Gorila - tedy prý

Ochotníci na jevišti

Omdlela hrůzou - bodejť taky ne

Romantikáááá 

No, řekněme si upřímně – s King Kongem to zjevně nemá nic společného, jde nejspíš jen o trik při přejmenování filmu. A hodnocení 20 procent na imdb.com je dostatečně výřečné (csfd.cz nic): „Překlad" italského názvu je prachsprostý podvod, žádný King, žádný Kong, žádný ostrov! Šílený vědec v džungli operuje gorilám mozky, aby z nich vytvořil armádu otroků, prostě béčko nejhoršího kalibru. Přihoďte hrdinného svalovce (v několika filmech hrál jeho představitel Hercula), krásnou děvčicu a klidně se můžete vydat obnovit přirozenou rovnováhu panenské džungle zlikvidováním šílence… Nahá dívka má strategicky pečlivě seskládány dlouhé vlasy, aby nebylo nic vidět. Sešité gorily nevypadají jako opice, ale jako nemotorní kaskadéři v kostýmech. A všechny postavy se chovají jako zfetovaní trpaslíčci z Lemmings.

A ještě jiná verze děje ze zahraničních komentářů:

Žoldák Burt Dawson je svým přítelem Albertem Mullerem střelen do zad. Albert poté zmizí v džungli, kde provádí experimenty na gorilách. Burt ale přežije a přísahá svému bývalému příteli pomstu. Rozhodne se ho najít v Nairobi. Tam je při safari unesena Diana, dcera Burtova kamaráda Theodora, do které se Burt zamiloval. Když po ní pátrají, seznámí se Burt s dcerou lesa Evou, která zná jazyk stromů i divokých zvířat a stane se mu nejen pomocnicí. Co na tom, že má ostříhané vlasy a make-up…

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Sci-fi

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1968

Délka: 88 minut, podle imdb.com původní verze 92 minut (1:28:14)

Původní název: Eva, la Venere selvaggia

Světová premiéra: 29. září 1968 – Itálie

Režie: Roberto Mauri aka Robert Morris

Scénář: Walter Brandi, Roberto Mauri, Ralph Zucker

Produkce: Walter Brandi, Brad Harris, Ralph Zucker, Dick Randall

Hudba: Roberto Pregadio

Kamera: Mario Mancini

Střih: Nella Nannuzzi

Kostýmy: Jolanda Buzan

Společnost: Three Star Films

Hrají: Brad Harris (Burt Dawson), Esmeralda Barros (divoška Eva), Marc Lawrence (Albert Muller), Adriana Alben (Ursula), Mark Farran (Robert), Aldo Cecconi aka Jim Clay (Theodore), Paolo Magalotti aka Paul Carter (Turk), Mario Donatone aka Dan Doney (Forrester), Miles Mason (gorila Malik), Gino Turini (Turkův rváč), Ursula Davis (Diana), Gianni Pulone aka Bianni Pulone (Payroll Robber), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Zvukové stopy

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: z naší nabídky