Amercom – Kosmos 7

V pondělí 14. března 2011 můžeme na stáncích zakoupit další časopis s DVD z edice Kosmos vydavatelství Amercom. Tentokráte je to číslo 7, jeho cena je již obvyklých 69,- Kč a jeho podtitul zní Vesmírná apokalypsa: Může vesmír někdy zaniknout?

Podle našich dosavadních znalostí je vesmír odsouzen k smrti. Hmota, prostor i čas v podobě, jak je známe, jednoho dne přestanou existovat a my to nebudeme moci nijak ovlivnit. Nevíme přesně, jak k tomu dojde – zda se vesmír zhroutí a pak se v novém Velkém třesku opět zrodí, nebo se naopak bude neustále rozpínat, až v něm zavládne „mrazivá éra", v níž již nebudou vznikat nové hvězdy. Oba tyto scénáře se však vztahují k velmi vzdálené budoucnosti. Vesmír by ovšem mohl být zničen i v důsledku jediné nepříznivé náhodné kvantové fluktuace. Takového konce bychom si ani nestačili všimnout, protože by mu v jediném okamžiku podlehl celý kosmos. Ať už k tomu dojde jakkoli, musíme mít neustále na paměti, že život ve vesmíru prostě jednou zanikne.

 

Náplň nového čísla mi připomněla jeden vtip, který už nějakou dobu znám a nedávno jsem si jej oživil, tuším, na ČT24. Baví se dvě planety, jedna povídá „Představ si, co se mi stalo, vyrazili se mi lidi." A druhá na to „Neboj, to za chvíli přejde…" Přesně takhle to chce brát naši existenci zde na naší planetě – jsme tu chvilku a ještě chvilku tu budeme.

Obálka časopisu 

Časopis má opět 24 stran a jako obvykle se DVD i časopis tematicky shodují.

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2008

Délka:  44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení zvuku a titulků