North Video – Nejsem blázen

Už jsme tu měli lecjaká překvapení, už jsme tu měli lecjaké souběhy. Zatímco jeden vydavatel umožní Paula Newmana vychutnat pamětnicky v duu s Robertem Redfordem, North Video v pátek 18. března 2011 nabídne téhož společně s Brucem Willisem ve filmu Nejsem blázen v digipacku za 99,90 Kč. O lásce, toleranci a naději. Film vyšel v roce 2004 na DVD s logem Vapetu, na netu dostupný obal pro změnu nese logo Hollywood Classic Entertianment.

V městečku, kde se nic neděje, se všechno točí kolem něho.

Asi nikdo není v městečku North Bath na severu státu New York tak složitá osobnost, jako Donald "Sully" Sullivan. Typický aktivní důchodce, možná až moc. Přestože Sullymu táhne na šedesátku, chová se, jako by snad nikdy nedospěl a možná ani dospět nechce. Žádná sukně v jeho okolí si před ním nemůže být jistá (ani ta, která má ještě čerstvou občanku), stejně jako sněhové dělo jeho bývalého šéfa, kterého se neustále velmi vynalézavými způsoby zmocňuje. Miluje posezení s kamarády, se kterými by se rozdělil o poslední, stejně jako se v momentě dokáže nazlobit na celý svět. Někteří lidé nad Sullym dávno "zlámali hůl" a většina obyvatel městečka se už dávno smířila s tím, že je to zkrátka paličatý blázen.

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru 

Roztomilé šílenství stárnoucího muže ale pouze maskuje jednu velkou nejistotu. Před lety opustil svou ženu a malého syna, teď žije v penzionu své bývalé učitelky ze základní školy paní Beryl Peoplesové, která jediná na něho nedá dopustit. A svou výstředností jen hledá cestu, jak tento životní průšvih napravit. Živí se příležitostnými kšeftíky – občas na hranici zákona – a příležitostně pracuje na stavbě pro místního podnikatele Carla Roebucka, se kterým se neúspěšně soudil kvůli zranění kolena. Jeho nejlepším přítelem je mírný duševně zaostalý nádeník Rub Squeers a jeho láskou mladá atraktivní Toby, Roebuckova manželka.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Když se Sully nečekaně setká se svým synem Peterem, který se s rodinou vrátil zpátky do města, ke svému překvapení zjistí, že má vnuky, o kterých až dosud nevěděl. Trochu neobratně se snaží napravit vše, co v minulosti zanedbal. Odpustí to ale děti a vnoučata dědkovi, i když je regulérní blázen?

Peter, vysokoškolský profesor, právě prožívá manželskou krizi, a jeho rozhodování, jak se zachovat, značně narušují vzpomínky na otce, který nechal rodinu na holičkách, když mu byl pouhý jeden rok. Možná poprvé v životě začne Sully uvažovat o tom, že by se měl začít chovat jako dospělý, nebo se přinejmenším začít zajímat o svou rodinu. Situaci mu však zkomplikuje syn jeho domácí, který se ho rozhodl vystěhovat z matčina penzionu i života.

Obal Vapetu

Obal H.C.E.

Zadní strana H.C.E. 

Na imdb.com přes 70 procent, rottentomatoes.com 90, csfd.cz 76: Výborné herecké obsazení ve velmi příjemném, i když nikoli převratném filmu.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1994

Délka: 105 minut (1:45:29)

Původní název: Nobody’s Fool

Světová premiéra: 23. prosince 1994 – USA

Režie: Robert Benton

Námět: Richard Russo (román)

Scénář: Robert Benton

Produkce: Arlene Donovan, Scott Ferguson, Michael Hausman, Scott Rudin

Hudba: Howard Shore

Kamera: John Bailey

Střih: John Bloom

Kostýmy: Joseph G. Aulisi

Společnost: Capella International / Cinehaus / Paramount Pictures

Natáčeno: Beacon, New York, USA / Fishkill, New York, USA / Hudson River Valley, New York, USA / Hudson, New York, USA / Newburgh, New York, USA / Poughkeepsie, New York, USA

Hrají: Paul Newman (Donald Sullivan), Jessica Tandy (Beryl Peoplesová), Bruce Willis (Carl Roebuck), Melanie Griffith (Toby Roebucková), Dylan Walsh (Peter Sullivan), Pruitt Taylor Vince (Rub Squeers), Gene Saks (Wirf Wirfley), Josef Sommer (Clive Peoples Jr.), Philip Seymour Hoffman (policista Raymer), Philip Bosco (soudce Flatt), Catherine Dent (Charlotte Sullivanová), Alexander Goodwin (Will Sullivan), Carl J. Matusovich (Wacker Sullivan), Jay Patterson (Jocko), Jerry Mayer (Ollie Quinn), Angela Pietropinto (Cass), Alice Drummond (Hattie), Margo Martindale (Birdy), Angelica Torn (Ruby), Richard Mawe (Ralph), Shannah Laumeister (Didi), John Leighton (ředitel pohřebního ústavu), Kenneth Frawley (Horace Yaney), Marcus Powell (Whit), Frank W. Inness (popelář), Page Johnson (C. W. Lomax), William Raymond Calhoun (Vernon), Bob Heitman (právník), Drenda Spohnholtz (děvče v country klubu), Gerry Robert Byrne (Charlie), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: pro děti, z naší nabídky