Intersonic – Merlin 2 (2. řada)

InterSonic v sobotu 26. března 2011 pokračuje v televizním seriálu dalším diskem Merlin 2 – 2. řada v ceně 69,- Kč. Magie je jeho osud.

Nová dobrodružství z bájného hradu Kamelot. Kolekce 6 DVD.

Text na obálce zůstal stejný:

Další příběhy mladého kouzelníka Merlina a jeho kamarádů. Merlin se učí zacházet nejen s kouzly, ale i ovládat tajemnou magii. Jeho osudové setkání s korunním princem Artušem mu přináší spousty nečekaných dobrodružství. Krásná Lady Catrina skrývá tajemství a s pomocí magické moci nepřestává intrikovat pro své vlastní potřeby. Pojďte s námi nahlédnout za zdi bájného hradu Kamelot.

DVD obsahuje 2 epizody:

3. Noční můra se stává skutečností (The Nightmare Begins) – 3. října 2009

Když z klidného spánku vytrhnou Morganu noční můry, zděsí se, že má kouzelné schopnosti. Gaius je odhodlán před ní vše tajit pro její vlastní dobro, ale Merlin nemůže příhližet, jak jeho přítelkyně trpí. Ví přesně, čím prochází a že potřebuje slyšet pravdu. Odhalí konečně své tajemství.

Merlin Gaiuse záměrně neuposlechne a riskuje vše, aby Morganě pomohl, aniž by tušil, jak dalekosáhlé mohou být následky. Životy jsou v ohrožení, věrnost je podrobena zkoušce a Morgana se znovu setkává s mladým druidem Mordredem, který, jak předpověděl Drak, jednou zabije Artuše.

4. Lancelot a Guinevre (Lancelot and Guinevere) – 10. října 2009

Surový psanec Hengist si splete Gwen s Morganou a unese ji. Když Uther Pendragon odmítá za dívku zaplatit výkupné, Artuš se svému otci vzepře a vydává se na nepřátelské území, aby vybojoval Gwen svobodu. Ale Lancelot, který se v Kamelotu neslavně proslavil podvodem při snaze získat rytířský titul, se s ní setká jako první.

Merlin má podezření, že Artušova starost o Gwen je něčím víc než jen péče prince o jednoho ze svých poddaných. Ale jak bude Artuš reagovat,  až zjistí, že Gwen není v Hengistově tvrzi sama? Gwen a Lancelot se znovu našli a silné city se znovu vydraly na povrch.

Více podrobností o seriálu najdete zde, odkud pocházejí použité podrobnosti. A o prvním disku podrobnější info zde, díky autorovi zmíněného webu Pavlovi "Halajdovi", který se podělil o obrazovky a technické dobrozdání.

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2008-2010

Délka: 88 minut

Původní název: (The Adventures of) Merlin

Režie: Jeremy Webb, Dave Moore, Alice Troughton, Ed Fraiman, James Hawes, Metin Hüseyin, Stuart Orme, Ashley Way

Scénář: Johnny Capps, Julian Jones, Jake Michie, Julian Murphy, Howard Overman, Ben Vanstone, Lucy Watkins

Produkce: Johnny Capps, Julian Murphy, Amanda Wilkie, Rachel Knight, Sue De Beauvoir, David Harvey, Sara Hamill

Hudba: Robert Lane, Rohan Stevenson, James Gosling

Kamera: Dale McCready, Geoffrey Wharton, Peter Greenhalgh, Jim O’Donnell

Střih: Jeremy Strachan, Elen Pierce Lewis, Simon Reglar, Fiona Colbeck, Mark Eckersley, Bjorn Johnson, Andrew McClelland, Jackie Ophir

Kostýmy: Charlotte Morris

Společnost: Shine / BBC Wales

Natáčeno: Château de Pierrefonds, Pierrefonds, Oise, Francie / Goodrich Castle, Goodrich, Ross-on-Wye, Herefordshire, Velká Británie / Penshurst Place, Penshurst, Kent, Velká Británie / Wales, Velká Británie

Hrají: John Hurt (hlas Draka), Colin Morgan (Merlin), Bradley James (Artuš), Anthony Head (Uther Pendragon), Richard Wilson (Gaius), Angel Coulby (Gwen), Katie McGrath (Morgana), Rupert Young (Sir Leon), Beth Cordingly (Forridel), Colin Salmon (Aglain), Asa Butterfield (Mordred), Justin Avoth (Sir Robert), Michael Nardone (Kendrick), Michael Ballard (bandita), James Cosmo (Hengist), Santiago Cabrera (Lancelot), Emilia Fox (Morgause), Michael Cronin (Geoffrey of Monmouth), Michelle Ryan (Nimueh), Eoin Macken (Gwaine), Tom Ellis (Cenred), Caroline Faber (Hunith), Alice Patten (Ygraine), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,78:1, takže nejspíš ořez)

Bonus: