Film a video – březen 2011

Před nedávným časem se v některých trafikách objevil zdarma reklamní leták, který připravilo vydavatelství Filmexport Home Video, a jehož obsah se věnoval trafikově vydávané produkci. Aktuálně se přetransformoval do novin Film a video, které jsou v prodeji za 5,90 Kč s označením březen 2011. Já ho koupil v pátek 18. března 2011, ale do prodeje se dostal už dříve.

Mohu si jen povzdechnout, že zatímco někteří vydavatelé nestojí o reklamu plánovaných titulů ani zadarmo a aktuálně na webu, někteří jsou ochotni inzerovat v tištěném periodiku (a silně pochybuji, že zadarmo).

Pokud si tedy chcete momentálně přečíst, jaké novinky vás čekají třeba 1. 3. 2011, nebo dokonce 25. 2. 2011, pak vězte, že FEX zveřejňuje ediční plány pochopitelně svoje, Bontonfilmu, Magic Boxu, North Videa, H.C.E., Intersonicu a Vapetu. A to nejen trafikové, ale taktéž plnohodnotné verze. Někteří ze jmenovaných mají v novinách podrobnější přehled včetně náhledu obalu, stručného popisu, data vydání a ceny.

Hlavní je ale Abecední rejstřík (pro březen) a Kalendářní rejstřík (pro březen a duben).

To vše doplněno podrobnějšími články o vybraných titulech a událostech, které ale bez výjimky patří do protofolia FEXu. I článek o stých narozeninách Otakara Vávry je prošpikován odkazy na filmy, z nichž většina vyšla právě u FEXu.

Příští číslo je slibováno na 25. března a mělo by obsahovat přehled až do května, takže pokud vám nevadí omezený repertoár, nemožnost stisku CTRL+F a máte přebytečných 6 korun, stavte se v trafice. 

 

Perličkou je web tohoto časopisu, který není ničím jiným, než aliasem pro domovský web FEXu, obsahující za titulní stranou aktuálních novin odkaz na stránku s heslem Připravujeme…