Vapet pro každého – American Yakuza

Vapet v úterý 22. března 2011 v ediční řadě Pro každého nabídne akční thriller Americká Yakuza v digipacku za 69,- Kč. A rovnou si povězme, že za 14 dní vyjde i pokračování.

Japonská mafie ovládla i americké podsvětí. Říká si Yakuza a není radno si s ní zahrávat. Dokud ji totiž neuvidíte v akci, nezažijete skutečný strach!

Potisk DVD 

David Brandt je speciálním agentem FBI, který má za úkol zlikvidovat japonskou mafii zevnitř. Při přestřelce zachrání život jednomu z nejvyšších bossů Yakuzy Shujimu Sawamotovi. Za to si vyslouží respekt a čestné místo po jeho boku. Jako první Američan je přijat do rodiny a zamiluje se do krásné Juko, Sawamotovy chráněnky. Yakuza má ale nevyřízené účty s tamní italskou mafií, která si v krutostech s japonskou příliš nezadá. FBI se raději drží v ústraní a David se bude muset rozhodnout, na čí stranu vlastně patří. Schyluje se ke krvavému masakru, na jehož konci nebude vítěz ani poražený.

Shodně 56 procent na imdb.com i csfd.cz: Jedno z lepších béček, přes které Viggo našlápl ke své následné popularitě.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 92 minut

Původní název: American Yakuza

Světová premiéra: 22. prosince 1993 – Japonsko

Režie: Frank A. Cappello

Scénář: Takashige Ichise, Max Strom, John Allen Nelson

Produkce: W. K. Border, Takashige Ichise, Aki Komine, Michael Leahy, Don Phillips, Joel Soisson

Hudba: David C. Williams

Kamera: Richard Clabaugh

Střih: Sonny Baskin

Kostýmy: Kathryn Shemanek

Společnost: First Look International / NEO Motion Pictures / Ozla Productions / Toei Video Company / Tohokushinsha Film

Natáčeno: Echo Park Lake, Echo Park, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Viggo Mortensen (Nick Davis / David Brandt), Ryo Ishibashi (Shuji Sawamoto), Michael Nouri (Dino Campanela), Franklyn Ajaye (Sam), Yuji Okumoto (Kazuo), Anzu „Cristina" Lawson (Yuko), Robert Forster (Littman), John Fujioka (Isshin Tendo), Nicky Katt (Vic), James „Katsuyuki" Taenaka (Taka), Saiko Isshiki (Aya), Fritz Mashimo (Okazaki), Jeff Bankert (student medicíny), Rosine ‚Ace‘ Hatem (agent #1), John Hammil (agent #2), Michael Westfall (dlouhovlasý muž), Nathan Jung (člen Yakuzy), Chris Hubbell (personální manažer), Joey Ciccone (Rudy), Toni Naples (paní Campanelaová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: