Bontonfilm – Rocky III

Sága pokračuje a ještě dlouho pokračovat bude. Bontonfilm v Kolekci filmové klasiky ve středu 23. března 2011 vydává Rocky III za 99,- Kč. Rocky již po několikáté obhájil mistrovský titul a plánuje konec kariéry. Když ho však k souboji vyzve násilnický boxer Clubber Lang, Rocky nemůže zbaběle odmítnout…

Rocky Balboa, který ve druhém díle zvítězil ve vyčerpávajícím odvetném souboji s šampiónem Apollo Creedem, se stal mistrem světa všech váhových kategorií. Vyhrál deset zápasů po sobě, podepsal výhodné smlouvy a stal se slavným po celém světě. Je z něj boháč a mohl by si užívat spokojeného života. Na obzoru se však objevuje nové nebezpečí.

Obrazovka z DVD 

Kdykoli se Rocky objeví v ringu, sleduje ho z povzdálí hrůzu nahánějící a krvelačný svalovec Clubber Land. Ze svých soupeřů dělá kaši a brousí si zuby na Rockyho mistrovský titul. Rockyho starý trenér a přítel Mikey brzy zpozoruje nebezpečí a uvědomí si, že proti Clubberovi plnému nenávisti a vzteku nemá Rocky šanci.

Obrazovka z DVD 

Několik let se mu daří hrozící střetnutí odvracet a oddalovat. Jednoho dne však Clubber Rockyho veřejně urazí a podaří se mu dosáhnout cíle. Zanedlouho stojí oba soupeři proti sobě v ringu. Už ve druhém kole však jde Rocky k zemi. Je ponížený, zesměšněný, celý jeho svět se zhroutil, a navíc zemřel Mikey. Rocky pověsí rukavice na hřebík.

Obrazovka z DVD 

Na scénu se však vrací Apollo Creed, tentokrát ne jako soupeř, ale jako přítel, pomocník a rádce. Rocky, nabažený a zlenivělý slávou, ztratil formu, jiskru a své pověstné odhodlání. Apollo jej vezme na předměstí, kde trénují mladí boxeři a Adrian ho přesvědčí, že se traumatu nezbaví, pokud opět nevstoupí do ringu, aby Clubberovi ukázal, kdo je tam skutečným pánem.

Obrazovka z DVD 

Hodnocení postupně klesá, ale ještě stále přes 60 procent: Tréninkové sekvence dobré, mlácení soupeřů taky, rodinná idylka se dá přežít.

Žánr: Drama / Sportovní

Země původu: USA

Rok vzniku: 1982

Délka: 96 minut (1:35:31)

Původní název: Rocky III

Světová premiéra: 28. května 1982 – USA

Kinopremiéra v ČR: 1. ledna 1990

Režie: Sylvester Stallone

Scénář: Sylvester Stallone

Produkce: James D. Brubaker, Robert Chartoff, Herb Nanas, Irwin Winkler

Hudba: Bill Conti

Kamera: Bill Butler

Střih: Mark Warner, Don Zimmerman

Kostýmy: Tom Bronson

Společnost: Chartoff-Winkler Productions / United Artists

Natáčeno: Biltmore Hotel – 506 S. Grand Avenue, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Caesar’s Palace – 3570 Las Vegas Boulevard South, Las Vegas, Nevada, USA / Felt Forum, Madison Square Garden – 4 Pennsylvania Plaza, Manhattan, New York City, New York, USA / Garden Arena, MGM Grand Hotel – 3799 Las Vegas Boulevard South, Las Vegas, Nevada, USA / Las Vegas, Nevada, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / New York City, New York, USA / Philadelphia Museum of Art – 2600 Benjamin Franklin Parkway, Philadelphia, Pennsylvania, USA / Philadelphia, Pennsylvania, USA / Radio City Music Hall – 1260 6th Avenue, Rockefeller Center, Manhattan, New York City, New York, USA / Santa Monica Beach, Santa Monica, Kalifornie, USA

Hrají: Sylvester Stallone (Rocky Balboa), Talia Shire (Adrian Pennino-Balboaová), Burt Young (Paulie Pennino), Carl Weathers (šampion těžké váhy Apollo Creed), Burgess Meredith (trenér a manažer Mickey Goldmill), Tony Burton (Duke, Apollův trenér), Mr. T (Clubber Lang), Hulk Hogan (Thunderlips), Ian Fried (Rocky Junior), Al Silvani (Al), Wally Taylor (manažer), Jim Hill (sportovec), Don Sherman (Andy), Dennis James (komentátor wrestlingu), Jim Healy (komentátor wrestlingu), Ray Gedeon (wrestlingový rozhodčí), Gene Crane (starosta), Stu Nahan (komentátor), Bill Baldwin (komentátor), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky

 

Zvukové stopy

 

Titulky: česky, anglicky, švédsky, finsky, norsky, dánsky, polsky

 

Titulky 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1, podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: žádný